Több áruházlánc is bojkottálja Ivanka Trumpot

Az apját Manhattanből a Fehér Házba követő Ivanka Trump saját nevén futó márkáját már több mint hatvan vállalat, köztük a Neiman Marcus, a Lord and Taylor, az Uber, a Disney és az 1901-ben alapított Nordstrom áruházlánc is bojkottálta. Ezek szerint már meg is van a #GrabYourWallet (Ragadd meg a bukszád) kampány hatása, mely arra buzdítja követőit, hogy messziről kerüljék el azokat a vállalatokat, melyek Trumpot támogatták a kampány alatt, Trump tulajdonában vannak, illetve Trump nevével ellátott ruhát, cipőt és kiegészítőt forgalmaznak.

Ivanka Trump 2011 óta szállított árut a Nordstromnak.
Ivanka Trump 2011 óta szállított árut a Nordstromnak.Jean Baptiste Lacroix / Getty Images Hungary

Bár a Nordstrom novemberben még azt állította, hogy a politikai helyzet ellenére nem veszi le a polcokról Trump kollekcióját és be is rendelte a tavaszi árut, később mégis meggondolta magát és lefújta cipőrendelését, továbbá úgy döntött, hogy csak a webáruházban rakja ki Ivanka Trump kollekciót. Legalábbis ezt állítja az üzletasszony marketingigazgatója, Rosemary Young.

The people boycotting the @ivankatrump clothing line are driving down #clearance prices #grabyourwallet

Una foto publicada por Ramona Holloway (@ramonaholloway) el

“A márka teljesítménye miatt döntöttünk úgy, hogy ebben a szezonban nem rendeljük meg a kollekciót. Reméljük, hogy senki nem érti félre és nem értelmezi politikai állásfoglalásként, mivel nem az” – írta a Nordstrom szóvivője a Twitterre és ragaszkodott azon állításához, miszerint azért nem forgalmazzák Trump divatcuccait, mert azokra senki nem kíváncsi.

Huge victory today for the #grabyourwallet boycott which started in October. Grab Your Wallet is a campaign that demands that the companies doing business with the president or his family stop selling their merchandise and they encourage consumers to stop shopping at stores that associate or sell Trump products. ******* The “Grab Your Wallet” campaign has now targeted more than 60 companies — a group that includes Trump’s golf courses and hotels, those that sell Trump-branded goods, and other businesses whose leaders endorsed Trump or donated to his campaign. ********* The group has removed five companies from the list after they stopped selling Ivanka Trump’s merchandise. ******** In a statement, the Nordstrom representative said that Ivanka Trump products were being dropped because of poor sales. Its statement did not mention the group’s boycott effort. On the company’s website Thursday evening, the only Ivanka Trump-branded items available were four styles of shoe, all being sold at a discount. ******* Shannon Coulter, who helps run Grab Your Wallet, said that number is down sharply from early December, when Nordstrom had 71 Ivanka Trump items for sale. ***** Information from The Washington Post

Una foto publicada por The Olive Branch (@theolivebranchmovement) el

A Nordstrom 2011 óta árult Ivanka Trump cipőket. A Washingtonpost.com szerint múlt hét csütörtökön már csak négy termék, három pár cipő és egy ruha közül lehetett választani a weboldalon, ezektől 40 százalékkal olcsóbban kívánt megszabadulni a vállalat.

Found racks upon racks of these at #tjmaxx #tjmaxxclearance in NJ. Nordstrom's moved quickly. #grabyourwallet #votewithyourwallet

Una foto publicada por Cecilia Pagkalinawan (@ceciliany) el

“Ez mindenki számára nagy hír. Megtettétek. Le a kalappal!”– tweetelte ki a hír hallattán a #GrabYourWallett kampány társ-alapítója, Shannon Coulter. Ivanka Trump egyébként számos partnerrel dolgozik együtt, a bevétel legnagyobb része a ruhákból származik, de a cipők (Marc Fisher licensz) és a táskák (Mondani licensz) is jól mentek eddig. A Macy’s áruházlánc 2015-ben bontotta fel velük a szerződést és levette a polcokról a Donald Trump féle kapszulakollekcióhoz tartozó ingeket és kiegészítőket, miután az üzletember “gyilkosoknak” és “erőszaktevőknek” nevezte a mexikói bevándorlókat 2015-ben.

Ruháit, amiket a G-III Apparel Group gyártat le, olyan menő kiskereskedőkhöz sikerült benyomnia, mint az 1898-ban alapított Saks Fifth Avenue. Az Ivanka Trump ékszerek több helyen is kaphatóak voltak Manhattanban, de az üzlet nem volt elég nyereséges ahhoz, hogy életben tartsák, ezért 2015-ben lehúzták a rólót és márcsak a Trump Tower halljában található boltban lehet megvenni a milliárdosnak született üzletasszony ékszereit.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek