Ezeket a trendeket szerettük 2016-ban

Elsősorban a hordhatóságra törekedtek a divatházak 2016-ban, aminek köszönhetően számos trendnek sikerült beépülnie az utcai divatba. A hajtás után mutatjuk, hogy melyek voltak a legszerethetőbb divathullámok a nyakörvön, a bomberen és a csajos táskákon át a kombinéruháig!

1. Choker nyakörv

A Harper's Bazaar szerint a choker volt a 2016-os év legnépszerűbb kiegészítője, ami leginkább annak tudható be, hogy ilyen csipke, bársony és kövekkel kombinált fojtogató nyakláncot viselt Kendall Jenner és baráti köre is a tavalyi évben. Sikerének másik titka pedig abban rejlett, hogy ezek a kiegészítők pofon egyszerűen elkészíthetőek házilag is.

2. Koncertturnés cuccok

A hallgathatatlan zenét játszó, de sikeres sztárok, mint Kanye West és Justin Bieber óriásit kaszáltak azzal, hogy piacra dobták turnékörútas pólóikat, amikben aztán olyan hírességek feszítettek, mint Kim Kardashian, Gigi Hadid vagy az egyre több helyen felbukkanó blogger, Chiara Ferragni. A bizniszbe a Vetements is beszállt, a divatház Snopp Dogg 1993-as ‘Beware of Dog' albumának borítáját nyomta rá közel 1000 dollárra (kb.293 ezer forint) beárazott pulóvereire.

3. Bársony

A puha anyag mindenre rákerült 2016-ban. Mi pedig hordtuk is a bársonnyal bevont zakót, pantallót, ruhát, sőt év végén még egy elegáns bokacsizmát is beszereztünk a biztonság kedvéért.

4. Minden, ami vállvillantás

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a vállvillantós és ejtett vállú ruhadarab volt az év egyik nagy slágere a celebnők körében, valamint az utcai- és a fürdőruhadivatban egyaránt. A felmérések szerint csak a múlt év első negyedében 110 százalékkal nőtt meg a kereslet ezekre a felsőrészekre az online piacon, míg egy másik tanulmány szerint 218 százalékos volt a fellendülés a kivágott vállú ruhák esetében.

5. Old school logós pólók

Nemcsak a hangzatos feliratokkal ellátott pólók mentek nagyot 2016-ban, de a márkák eredeti logós termékei is, ilyen hatásvadász trükköt vetett be 2016-ban többek között a Tommy Hilfiger, a Puma, a Calvin Klein, és a Champion, de felkapottak voltak az utcai divatban a Pepsi és a Coca-Cola logós pólók és kiegészítők is.

6. Kombinéruha

Nemcsak a tavaszi-nyári, de az őszi-téli szezon slágere is volt a könnyen téliesíthető spagettipántos ruha, amit 2016-ban menő volt egyszerű pólóval, garbóval és blúzzal kombinálni. A nőies ruhadarab nappali és esti viseletként is működött a divatrajongók körében.

7. Minden, ami rózsaszín

Már az év elején az új kis feketeként emlegették a rózsaszínt, amit a Pantone kiáltott ki az év egyik meghatározó színének 2016-ban. A szakemberek szerint azonban idén már nem lesz olyan menő, helyette bátran hordjunk valami zöldet vagy farmerkéket a tavaszi szezonban!

8. Vintage Farmer

A szűk- és a pasifarmert az elmúlt évben a jól szabott, gyárilag koptatott farmer váltotta a sorban, aminek nagy előnye, hogy akár a turkálóban is kifoghatunk egy jobb állapotban lévő darabot. A trend az elemzők szerint idén is divatban marad és állítólag fodros blúzzal, valamint vállban erős zakókkal hordjuk majd.

9. Luxus játszósruha

A Vetementsnek és az Off-Whitenak köszönhetően 2016-ban olyan ruhadarabokban is kimerészkedtünk az utcára, amikben eddig csak a szűk családi és baráti kör láthatott minket. Divatba jöttek a túlméretezett pulóverek és a velúr tréningszettek, a gazdagabbak pedig olyan darabokért fizettek 1000 dollárt (kb.293 ezer forint), amin olyan feliratok éktelenkedtek, mint a “May the bridges I burn light the way” vagy az “Off” esetleg az “You F*ck'n Asshole”.

10. Bomberdzsekik

A motoros dzsekik egyeduralmát a szaténos, hímzett bomberek vették át 2016-ban, így alig akad olyan divatrajongó, aki ne szerzett volna be legalább egy, de inkább több bombert a tavaszi vagy az őszi szezonban. Nekünk nagy kedvencünk volt a rózsaszín, de felkapott volt a biztonsági őrös zöld, a bordó és a felvarrós fekete-fehér verzió is az utcai divatban.

11. Papucscipő

A nők és a férfiak körében egyaránt népszerű volt a lapos talpú loafer, aminek köszönhetően még azok is ilyenben tipegtek 2016-ban, akik általában a kényelmes Adidas vagy Vans cipők mellett döntenek. A nadrággal és szoknyával is kiválóan kombinálható fazon várhatóan divatban marad, mi pedig alig várjuk, hogy a szőrmével bélelt pacskerek ellépjék a pesti utcákat is 2017-ben.

12. Pufi dzseki

Évről-évre visszatér a divatba a pufidzseki és a paplankabát, de idén meglepő módon az utcai divatban is előtérbe kerültek a meleg kabátok. 2016-ban többek között a Hood by Air, a Vetements, az Alexander McQueen, a Raf Simons és Marques Almeida gondolta újra a praktikus fazont.

13. Köntös-kabát

Ha a bomber az új motoros kabát, akkor a köntöst bátran nevezhetjük az új viharkabátnak is. A hosszú palást szerű kimonót valószínűleg Monica Rose stylistnak köszönhetjük, aki olyan hírességekre adta rá a ruhadarabot az elmúlt évben, mint Kim Kardashian, Chrissy Teigen, Gigi Hadid vagy Kendall Jenner.

14. Csajos táska

Bár még 2016-ban is nagy népszerűségnek örvendett a hátizsák és a doboztáska, a Harper's Bazaar szerint mégis inkább a klasszikus, színes és hímzett női táskák éve volt 2016 és többen fektettek olyan klasszikusokba, mint a Chanel, a Gucci vagy a Dior.

15. Túlméretezett fülbevaló

A trend 2017-ben is működik majd. A kiegészítő formáját tekintve lehet bármi a karikától kezdve a bojton és a virágokon át, lényeg, hogy minél feltűnőbb és nagyobb legyen.

Oszd meg másokkal is!
Mustra