TEJBEN-VAJBAN

44-es méretre nincs dizájnerruha

2017. január 5., csütörtök 08:08

Érdekes kísérletbe vágott a Daily Mail: elküldtek egy angol 16-os, az európai méretezés szerint 44-es méretű hölgyet vásárolni – nem akárhová, hanem luxusboltokba. Az adta a dolog apropóját, hogy a plus size topmodell, Ashley Graham került a januári brit Vogue címlapjára, tehát egészen úgy tűnik, hogy a divatipar talán már tényleg elkezd nyitni a kerekdedebb nők felé.

Mivel London Európa egyik divatfővárosa, joggal gondolhatjuk, hogy ami ott nem kapható a Bond streeten például az Alexander McQueennél, az máshol se: ha ez igaz, akkor eelég elkeserítő eredményre jutott a Daily Mail.

Merhogy az újságíró és a 22 éves Poppy Towers bementek egymás után 10 luxusüzletbe és körülbelül sehol nem tudtak semmiből válogatni. Sorrendben valahogy így nézett ki a túra:

 •  A Pradánál 12-ig, azaz 40-esig megy fel a méretezés, tehát Towers semmit fel sem tudott próbálni.
 •  A Dolce & Gabbanánál összesen két darab 16-os ruha volt, azok is túl szűkek.
 •  A Katalin hercegnét is gyakran öltöztető Alexander McQueennél összesen egy darab, fekete zsákruha volt.
 •  Az Emporio Armaninál legalább 18-as méretig tart a számozás, de a választékot így is kritizálta Towers, aki egy zöld kosztümöt próbált fel 16-os méretben, de szűknek találta.
 •  Bár a Chanel elvileg 24-es méretig készít ruhákat, a londoni boltban csak egy 16-os és egy 18-as ruha volt. A 16-os, amit felpróbált a modell egy 5280 fontos fekete zsákruha. Nem egy nagy vásár.
 •  A Ralph Lauren boltban 14-es volt a legnagyobb méret
 •  A Stella McCartneynál egy darab elég ronda top volt csak 16-os méretben.
 •  A Miu Miunál összesen három 16-os méretű volt, melyek a Daily mail szerint leginkább terhesruhának tűntek. Ráadásul a többi vásárlót megkínálták pezsgővel, a plus size vásárlót nem.
 •  Az Amanda Wakeleynél két 16-os ruha volt, de az eladók legalább mentegetőztek, hogy azért csak ennyi van, emrt midnig gyorsan elfogynak a nagy méretek.
 •  A Burberrynél semmi nem volt 14-es méret felett, az eladó szerint azért, mert a plus size vásárlók inkább neten shoppingolnak.
shutterstock 12844573

Hét óra mászkálás alatt nagyjából 11 luxusruhát találtak Towersnek, ebből egy állt neki jól. A választék minden üzletben nagyon korlátozott volt számára, és még ott sem az üzlettérben találták a 16-os ruhákat, ahol egyáltalán voltak, hanem az eladók valahonnan hátulról ásták elő azt az egy-két darabot.

"Meg vagyok lepve. Eleinte szórakoztató volt, de ahogy telt az idő, egyre rosszabbul éreztem magam. Nem vagyok kövér, de úgy tűnik, egyes tervezők kizárólag vékony nőkön szeretnék látni a ruháikat" – mondta Popppy Towers nap végén a Daily Mailnek.  Szóval ennyit arról, hogy egyre jobban reprezentált a plus size a divatiparban – hiába a sok, teltebb nőkért kiálló celeb és a kimutatások, melyek szerint a vásárlók nagyobb része egyáltalán nem nullás méret, egyelőre még jobban járnak a 42-es méret feletti nők, ha a kifejezetten nekik tervező márkáknál nézelődnek és nem a Bond streeten.

Egyébként mi is hasonló eredményre jutottunk pár éve egy fast fashion körképen, mint a Daily Mail a luxusbutikokban – ideje újra körbenéznünk majd a boltokban, ugyanis a plus size nem betegség.

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

 • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
 • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.
 • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
 • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés