TEJBEN-VAJBAN

Divatos, de ne használjon wasabit pattanáseltüntetésre!

2017. január 2., hétfő 14:55

Ahogy lepik el az internetet a beauty bloggerek, úgy születnek az őrültnél őrültebb házi szépészeti praktikák, ami tök jó, csak nem véletlenül nem terjedtek el korábban, illetve jött rá ezekre a trükkökre a szépségipar. Ezek ugyanis általában veszélyesek, mint amikor valaki kézkrémből csinál folyékony rúzst.

Most egy egyre divatosabb, a lenti videóban látható pattanáseltüntető trükkről rántotta le a leplet a Refinery29-nek nyilatkozó két bőrgyógyász.

🍚HOW TO GET RID OF WHITEHEADS IN LESS THAN 2 MINUTES WITHOUT POPPING THEM! 🍚- no more acne, no big monstrous pimples, no clusters of pimples - just smooth pimple free skin! ——great for men too who get whiteheads from shaving facial hair🍡 All you need is WASABI!🍣 ✅Apply the wasabi with a qtip to a cleansed face ‼️USE AS A SPOT TREATMENT ONLY to your whiteheads and leave on for NO MORE THAN 2 MINS - DO NOT apply this on your entire face. Spicy ingredients like wasabi, cayenne, chilli pepper etc ARE NOT meant for your entire face as a mask. They can cause unnecessary pain if you use it all over, and can actually do more harm than good. I mean would you eat a spoon full of spice or just add a tiny bit for some flavour? Same concept applies when you use it topically. Theyre ONLY good for spot treatments, just like your “regular" acne spot treatments. ‼️ ✅Wipe off with a clean qtip ✅WASH your face after - no cleanser 🙈the whitehead will be GONE and it will NOT turn into a big annoying pimple, and it wont spread into more pimples (which whiteheads can tend to do) 🐝*this does STING. It gets red. thats normal. its doing its job. If you have extremely sensitive skin then wipe off after 20-30 seconds* 👹IM NOT CRAZY! IT WORKS! HERES WHY: -For my sushi lovers.. do you know why wasabi is served with sushi? aside from being delicious? Its because its an ANTIBACTERIAL (for the raw fish) and also a pimples worst enemy!! -JAM packed with VITAMIN C, CALCIUM, POTASSIUM, and PHYTOCHEMICALS that can help strengthen antioxidants in your body -it stimulates and increases circulation in your skin, so when you apply it topically it helps instantly heal whiteheads and generate clear, soft, smooth, healthy skin. -promotes oxygenation of cell tissues = healthy tissues = healthy beautiful skin 👄PS. i use this as a lip plumper too - check out the demo video on my feed <3 👅 👇🏽TAG A FRIEND WHO COULD USE THIS and dont forget to LIKE THIS VIDEO TO HELP A SIS OUT FAM! 👍🏾🖤 Disclaimer: As with any skin care regimen, always do a test patch first to see if your skin is allergic to any of the ingredients.

Farah D (@farahdhukai) által közzétett videó,

A trükk annyiból áll, hogy wasabit, a japán tormakrémet keni a delikvens a pattanására, rajta hagyja egy percig, aztán letörli, és tádám, a pattanásnak semmi nyoma, és még csak ki sem kellett nyomkodni.

Azt még a tippet bemutató blogger is elismeri, hogy az alapvetően méregerős wasabit az érzékeny bőrűek max 20-30 másodpercre hagyják rajta a bőrükön, és hogy a kúra kellemeteln, csípő, szúró érzéssel jár, és hogy a wasabival kezelt terület kipirosodik. De a blogger szerint ez normális, így dolgozik a wasabi.

A Refinery29-nek megszólaló két bőrgyógyász, akik közül az egyik a patinás celebkórház, a Mount Sinai bőrgyógyásza, viszont azt mondják, hogy az érzékeny bőrűeknél veszélyes mértékű irritációt okozhat a wasabi, és a kevésbé érzékeny bőrt is sokkolhatja a japán mustár. Ezért óva intenek mindenkit attól, hogy ezzel a módszerrel kezelje a bőrét.

Mindketten a drogériákban kapható, alaposan letesztelt pattanástalanító készítményeket ajánlják, illetve megosztottak két házi praktikát is, ha mindenképpen DIY módszerekkel szeretnénk felvenni a harcot a ragyákkal.

Az egyik módszer lényege, hogy fehérborecetet, vagy enyhébb almaecetet kenjünk fel a pattanásra. Ugyanazt a hatást fogjuk elérni, ráadásul az ecetnek antibakteriális hatása is van.

A másik módszer hasonló elven működik, ebben fogkrémet kenünk a pattanásra, amiben szintén van antibakteriális anyag, a triklozán, ráadásul szóbabikarbónát is tartalmaz, ez pedig segít helyreállítani a bőr pH-értékét.

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés