Szépségtrendek 2017-re: zsíros haj és erős rúzs

A 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathetek után mostanra letisztult a kép és nagyjából már be lehet lőni, hogy milyen smink- és frizuratrendek lesznek divatban a következő szezonban. A profi sminkesek és mesterfodrászok szerint befolyással lesz majd ránk a nyolcvanas évek divatja, de felkapottak lesznek a színes rúzsok, a natúr smink, a pirosító és a lófarok is. A hajtás után mutatjuk a legújabb trendeket!

1. Rúzsok

A 80-as éveket idéző merész és élénk árnyalatok mellett a szezonhoz igazodva divatban lesznek a világosabb, természetes hatást keltő, tavaszi virág és matt árnyalatok is, de bátran rákenhetünk majd egy kis rózsaszínt is a piros rúzsra a jövőben. A Vogue.com szerkesztői szerint érdemes lesz beszerezni a Nars Kiss Me Stupid néven futó rúzsát, de várhatóan a MAC és a Shiseido is készül egy-két újdonsággal a szezonban.

2. Visszatér a 80-as évek

Ahogy az várható volt, nemcsak az öltözködésünkkel nosztalgiázunk majd a 80-as évek végének, 90-es évek elejének furcsa hangulatán, de úgy is sminkelünk és fésülködünk majd. Tehát az új retrohullám szerint olyan bronzbarnák leszünk, mint a 80-as évek szupermodelljei, de a Chanel, a Kenzo vagy a Nina Ricci szerint visszatér az oldalra fésült haj és a csillogó szemfestékek is. Bár még vitatott, hogy bejön-e Marc Jacobs jóslata, de a tervező színes rasztatincsekkel tenné változatosabbá az utcai divatot 2017-ben.

3. Natúr smink, füstös szemek

A felhozatalt elnézve úgy tűnik, hogy a sminkmesterek mellőzték a szempillaspirált a szezonban, aminek köszönhetően üde és fiatalos hatást keltettek a modellek a kifutókon. A Balmain és Altuzarra sminkese, Tom Pecheux a Mac Studio Eye Gloss termékével varászolt maszatosnak tűnő fekete szemeket, míg a Christopher Kane inkább a cigaretta hamuból merített ihletet sminkeléskor. A Rag & Bone szerint pedig nem kopik ki a divatból a másnapos hatást keltő smink. A natúr sminket népszerűsítette a szezonban többek között a Balenciaga, az Isabel Marant, a Marni és a Vera Wang is.

4. Lenyalt frizura

A romantikus hullámokat idén a férfiasan oldalra választott frizura, a hátrafésült, gyakran vizes hatást keltő tincsek váltottak fel a sorban, aminek tudatában azon sem lepődnénk meg, ha elő kellene túrnunk a hajvasalónkat a szekrény mélyéről. Ilyen frizurát rendelt modelljeinek többek között a Hood by Air, a Kenzo, a Givenchy, a Prada, az Acne Studio, illetve a Dries van Noten is a szezonban.

5. Fül- és hajdíszek

Míg a Chanel luxushajgumit dobna piacra, addig számos divatház, köztük a Marchesa, valamint a Bottega Veneta is épített be kollekciójába drágakövekkel kirakott hajcsattot. A szezon egyik legnagyobb meglepetése a túlméretezett fülbevalók és fülklipszek megjelenése volt, ami várhatóan a 2016-os év slágerkiegészítőit, az orr- és szájékszereket váltja majd a sorban. A feltűnő kiegészítő a Delpozo, a Proenza Schouler, a Giamba, valamint a Gucci szerint is divatba jön.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek