15 szépségtrükköt mutatunk anyukáknak

A Huffingtonpost.comon találtunk egy hasznos listát arról, hogy a divat- és szépségiparban dolgozó gyerekes nők milyen szépségtrükköket ajánlanak az elfoglalt anyáknak. A hajtás után egyszerű praktikákat talál a körömápolástól a hajpakolásig!

1. Felejtse el a körömlakkot!

A Man Repeller vezető szerkesztője, Leslie Price igazán hasznosnak tartja ebben az időszakban a körömlakk-mentes kéz-és lábujjakat. Price szerint kevés szomorúbb dolog van a lepattogzott körömlakknál, ezért inkább pedikűröshöz jár és ha teheti akkor ezzel a hosszan tartó, áttetsző lakkal festi ki körmeit.

Keressen fel egy jó pedikűröst a színes lakkok helyett!
Keressen fel egy jó pedikűröst a színes lakkok helyett!Isa Foltin / Getty Images Hungary

2. Nem ciki a természetes haj

“Mikor elfogadtam, hogy milyen is a hajam valójában, az megváltoztatta az életemet. Azelőtt mindig beszárítottam, mert azt gondoltam, hogy így kell csinálni. Sally Hershberger mesterfodrász azt mondta, hogy álljak le azzal, hogy olyan hullámos hajat akarok, mint Gisele Bündchennek volt akkoriban” – mondja a Goop szépsépápolással foglalkozó igazgatója, Jean Godfrey-June, aki szerint érdemes egy olyan sztár hétköznapiasabb frizuráját lekoppintani, mint amilyet Olivia Wilde, Blake Lively vagy Demi Moore fésül be magának.

3. Mindig húzza ki a szemét

Az Everything But the House vezető munkatársa, Mandana Dayani azt állítja, hogy meztelennek érzi magát szemceruza nélkül. “Amióta anya vagyok, kettős célja van a szemkihúzásnak: ragyogóbbnak érzem magam és az alváshiány nyomait is eltünteti" – magyarázza Dayani a két percen belül elvégezhető műveletről. A szakember szerint a Charlotte Tilbury féle szemceruzák a legjobbak, mert egész nap tartanak.

Ne vesződjön a frizura beszárítással.
Ne vesződjön a frizura beszárítással.Anya Semenoff / Getty Images Hungary

4. Használjon kókuszolajat lefekvés előtt

“Megszállottja lettem a kókuszolajnak” – mondja a The Great munkatársa, Emily Current, aki hetente egyszer egy éjszakán át hidratálja a bőrét és a haját kókuszolajban. “Másnap reggel puhább lesz a bőröm és a hajam, mint valaha” – folytatja. Az elsősorban főzésre ajánlott, illóolajban- és tápanyagtartalomban magas kókuszolaj egyébként 92%-ban telített zsírsavakból áll, zsírsavösszetételében található többek között kapronsav, palmitinsav illetve sztearinsav is. Olajkisokosunkból még többet megtudhat erről a különleges anyagról!

5. Fonja be a haját éjszakára

“Minden este lefekvés előtt francia módra befonom a hajamat. Amikor felébredek, nem kell semmilyen hajformázót használnom, hiszen már hullámos a hajam” – árulja el a titkát a KourtneyKardashian.com vezető szerkesztője, Shannon Nash, akit azt mondja, hogy ez annak ellenére működik, hogy a haja inkább vékonyszálú, mint vastag. “Ezzel a trükkel rengeteg időt takarítok meg a reggeli időszakban, amikor felkelnek a kétéves ikerfiaim és el kell indulnom a munkába" – magyarázza Nash, aki gyakran vet be száraz sampont vagy hajdúsító sprayt is, amikor nincs ideje a tükör előtt tollászkodni.

Megéri befonni a hajat éjszakára.
Megéri befonni a hajat éjszakára.Joern Pollex / Getty Images Hungary

6. Mosson ritkábban hajat

“Mivel rövid a hajam, így nem igényel annyi időt a tisztán tartása, de még így is sikerült a felére csökkentenem a napi hajápolással járó rutint. Régebben minden nap megmostam és beszárítottam a hajam, ezzel szemben most csak minden másnap mosom meg és olyan minőségi termékeket használok, amik megóvják a hajamat a szárítás okozta roncsolódástól” – állítja az Eberley társalapítója, Mariela Rovito.

7. Szerezzen be egy jó krémet

A The Great munkatársa, Meritt Elliott a Honest Beauty BB vagy CC krémét ajánlja, amiben a bőrnyugtató kamilla és körömvirág mellett antioxidánsokban gazdag szőlőmagolaj, olívaolaj és aloe vera is található, amik mind hidratálják és kondicionálják a bőrt.”Egy lépést sem teszek a Chanel fekete szempillaspirálja nélkül, de mindig van egy fehér hajgumi is a csuklómon arra az esetre, hogyha kontyba kellene fogni a hajamat” – árul el még több trükköt a stylistként és tervezőként is dolgozó anyuka.

8. Húzza ki szempilláit és dobjon fel egy kis rúzst

“Az én szépségtrükköm a szempillák kiemelése és egy feltűnőbb rúzs feltevése” – mondja a Bikyni vezető tervezője, Joanna Fasching, akinek a legtöbb nőhöz hasonlóan gyakran nincs ideje arra, hogy kisminkelje magát.

Már egy kis rúzs is sokat dobhat a helyzeten.
Már egy kis rúzs is sokat dobhat a helyzeten.Evga Gice / Northfoto

9. Megéri befektetni az időtálló megoldásokba

A Lovely Bride alapítójának, Lanie Listnek bevált, hogy a féltartós megoldások helyett sminktetoválásra váltott, aminek köszönhetően sikerült lecsökkentenie a reggeli készülődés időtartalmát is. List nemcsak a szemöldöktetoválásra esküszik, szerinte a tartós gél manikűr is nagy áldás, mivel így csak négy hetente kell visszatérnie szépségszalonba.

10. Kérjen könnyen befésülhető frizurát

“Mikor az első fiam, Max megszületett még hosszú, göndör hajam volt" – emlékszik vissza a Goop munkatársa, Elise Loehnen, aki olyan frizurát vágatott magának a mesterfodrász, Chris McMillan szalonjában, amilyennel nem kell öt percnél többet foglalkoznia reggelente. “Egy deszkás srácot faragott belőlem, ami éppen az ellentétje az anyukás külsőnek. Így sokkal gyorsabban elkészültem reggelente és még néhány bókot is begyűjtöttem az utcán, ami csodálatos érzés egy súlyfelesleggel küzdő szoptatós nőnek" – mondja Loehnen.

11. Ne spóroljon a szépítkezéssel

“Minden szinten hatékonyságra kényszerít az, hogy öt gyereket nevelek két különböző országban“ – mondja az Atelier Cologne alapítója, Sylvie Ganter, aki elég sok időt tölt repülőgépen, ahova smink nélkül száll fel és arcpakolással üti el az időt a Párizs és New York között, de az is előfordult már, hogy egy 20 percre beült a Clarins Spa-ba a párizsi repülőtéren. Ganter egyébként a Biologique Recherche 182 dolláros, 51.560 forintos krém maszkjára esküszik.

Hatékonyak az arcpakolások és maszkok is.
Hatékonyak az arcpakolások és maszkok is.photobank / Northfoto

12. Szépítkezzen útközben

“Mindig van a táskámban körömlakklemosó, így időt spórolok meg reggel és útközben szedem le a körömlakkot, ha szükséges” – adja a tippet a Tenoverten társalapítója, Nadine Abramcyk.

13. Próbálja ki a többfunkciós balzsamot

A marketing tanácsadóként dolgozó Susan Cernek szerint a Stainiac kettős feladatot ellátó balzsam a leghatásosabb azokban a napokban amikor kicsit csillogóbbá kellenete varázsolni a kiszáradt ajkainkat. Az amazon.com oldalán egyébként 16 dollárt, 4530 forintot kérnek a regeneráló varázstermékért.

14. Másodpercek alatt elkészíthető konty

Tata Harper a Tata Harper Skincare alapítója a napi bőrápolás közben mindig kifésüli a haját az arcából, de mostanában leginkább a gyorsan elkészíthető, kissé rendetlen, de nőies kontyra esküszik. A videóra kattintva megnézheti, hogy hogyan készíthet magának hasonlót.

15. Ügyeljen a minőségre

“Miután Párizsban nőttem fel és anyám a francia Vogue Beauty szerkesztője volt, így megtanultan, hogy sose hagyjam el a házat a tökéletesen természetes megjelenés nélkül“ – mondja az Online Magazine alapítója, Clémence von Mueffling, aki hat éves ikrei miatt állt át a reggeli szépítkezés kevésbé időigényes változataira. Mueffling kedvenc márkái közé tartozik a Bobbi Brown és az Erborian, de nagy rajongója a Filorga tonizáló micelláris vízének illetve a La Roche-Posay, a REN és a Avéne hidratálóinak, alapozóinak és fényvédőinek is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek