Ennyit értenek a pasik a sminkes videókból

Annyi már a szépségvlogger, mint égen csillag, nem könnyű kitűnni közülük: a "meggs and beacon" tini szerzője, Jenna Marbles azt találta ki, azzal dobja fel nézettségét, hogy megkéri apukáját, narrálja végig az egyik videóját. A felvételt már több mint egymillióan nézték meg a Youtube-on, mi a Huffington Poston bukkantunk rá erre a gyöngyszemre. És hogy remekelt az újdonsült sminkmester apuka? Kábé úgy, mintha nekem egy szabadon választott focimeccset kellett volna kommentálnom.

Ha tud angolul, valószínűleg ön is sírva nevet az apa küzdelmén: elismerésünk neki, mert volt, amikor nem állt messze az igazságtól. Marbles rögtön egy Elf (magyarul: manó) márkájú primerrel kezd, amit apuka úgy fordít le, hogy nyilván manók izzadságából készül. A lány mattitójának a márkája például "Too faced" (kábé túl arcos vagy több arc) volt, amit az apuka úgy értelmezett, hogy ha valakinek nem elég az arca, akkor csinálhat a termékkel magának egy kicsivel többet.

A beautybloggerek körében nagyon népszerű "beauty blender" szivacsot tojásalakja miatt simán kis tojásnak hívja, a kontúrozást pedig egyfajta harci festésnek: az egyik legviccesebb, amikor "Pocahontas" lépésnek nevezi az apa a korrektor felkenését 1:15-nél, majd a szemöldökök közé húzott 3 korrektorcsíkot az egészség, jóllét és boldogság szimbolikus csíkjaiként értelmezi.

A második percnél kicsit elveszti a fonalat az apa (pont mintha nekem kéne a lesszabályról bármit mondanom), de gyorsan felveszi újra és itt jön az egyik legaranyosabb momentum: a 12 színű Naked palettát látva így narrálja lányát: "ez egy nagyon drága paletta, mégis csak pár színt használok, de lécci, ne mondjátok el apukámnak, mert ez pazarlás". Az is vicces, hogy az arccsont kiemelésekor megemlíti az apuka az igazságot, miszerint tök jól látszottak az lány arcának vonalai a sminkelés előtt, de mostanra annyi kulimászt vitt fel, hogy eltűntek, szóval ezért újra kell rajzolni őket.

Biztos csak a kor, de tényleg az az érzésünk, hogy a vlogger túl sokmindent ken magára, pedig már a smink nélkül is makulátlan volt a bőre és szép volt az arca, a végeremény pedig kissé maszkszerű, az arcának más a színe, mint a nyakának: akkor meg minek ez a rengeteg por, krém és ecset? Talán idővel belejön Marbles. A videó végén, amikor spray-vel fixálja a sminket a vlogger, a permetezést az apuka betudja a forróságnak – hisz mi más értelme lehetne az arc fújásának?

Egyébként az ötlet remek, meg is hozta a fiatal vloggernek az ismertséget és a végeredmény is inkább vicces, mint erőltetett, szóval jól sült el a vicc: ha én csinálnék hangalámondást a Fishing and Hunting-on vagy megkapnám egy NB2-es meccs közvetítését, valószínűleg inkább siralmas, mint mókás lenne a végeredmény, szóval gratula az apukának! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra