Menő vagy ciki 20 ezer forintot kiadni egy közönséges kőért?

Ha a hideg időjárás és a karácsonyi díszítések nem zavarnának be, mi is azt hinnék, hogy ez egy április elsejei vicc, de nem: a Nordstrom márka piacra dobott egy kavicsot, ami bőrtasakban pihen és mindezt 85 dollárért árulja. A teljesen érthetetlen kiegészítőre (???) egyébként a Huffington Poston bukkantunk rá. De miért is különleges ez a kavics, és mi kerül rajta több mint 20 ezer forintba?

Rákerestünk a termékre a Nordstrom oldalán, hogy létezik-e a termék egyáltalán, és meglepődésünkre tényleg ott találtuk a drága követ, és a részletes leírást is róla.

20 ezres kavics

A márka elmondása szerint ez a kavics nem egy egyszerű kő, hanem annál sokkal többet is jelenthet számunkra: lehet levélnehezék, művészi alkotás. A leírásból kiderült, hogy ez a kő nem ám Biatorbágy alsóból, hanem egyenesen a Los Angeles-i elit kavicsok közül kerül ki, és a bőr tasak pedig növényi cserzésű amerikai bőrből készült, és ezt még megspékelték egy viaszosvászon borítással. Ha megfigyeljük a bőrtasakot, akkor látszik az ombre átmenet is: ez persze nem egy sima közönséges festésnek köszönhető, hanem egy hagyományos, ám különleges keményítő eljárásnak! Azt említenem sem kell szerintem ezek után, hogy a bőrt kézzel varrják egy különleges nyeregvarrási technikával Peter Maxwell művész Los Angeles-i stúdiójában.

Ha ön elköltene 20 ezer forintot egy kavicsra, vagy ha csak jónak tartja, hogy ilyenek készülnek, akkor szavazzon a menőre! Ha pedig egy újabb felesleges sznob dolognak tartja, illetve másra is el tudná költeni a pénzét, akkor szavazzon a cikire!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1732) (2845) Ciki!
Mustra