Tartós lakkok tesztje: találtunk jót!

Teszteltük már párszor a tartós körömlakkokat, általában felemás eredménnyel: a géllakk korában talán még az eddiginél is fontosabb, hogy a drogériákban elérhető márkák is tartós lakkokat fejlesszenek, mert már nem fogadja el senki, ha 2-3 napon belül úgy néz ki a keze, mint aki még sose látott lakklemosót, pedig kéne neki. Karácsonyra talán buta ajéndéknak tűnik a körömlakk, de nem feltétlenül az, például kozmetikummániás barátnőnek, kolléganőnek remek választás lehet - már ha tényleg sikerül olyat találnunk, amiben az illető örömét leli. Ebben segítünk!

Olyan körömlakkokat tesztelünk, melyek gélhatást ígérnek, de nem géllakkok, tehát felvitelükhöz nincs szükség UV-lámpára , leszedésükhöz nem kell speciális lakklemosó, a sima acetonmentes is szuperál. Az egyszerűség kedvéért olyan sorrendbe tesszük a körömlakkokat, amennyire meg voltuk velük elégedve: első helyezettünk található a cikk elején, a végén jönnek a csalódások!

1. CND Creative Play - a legnagyobb meglepetés

Új forgalmazója van a CND lakkoknak, az Ó utca 6-ban pedig szalonjuk nyílt, ennek örömére tartottak egy sajtóestet, ahol a Vinylux kezelés mellé (amiről lejjebb lesz szó), kaptam pár Creative Play lakkot, amikkel otthon próbálkozhattam. A csomagban volt egy színtelen alaplakk, két pink színes lakk és egy áttetsző fedőlakk, melyek nagyon sűrűek voltak, tartottam tőle, hogy sose fog megszáradni a felkent összesen 4 réteg (1 alap, 2 színes, 1 fedő), de hamar megkötött a mű és onnantól jött a meglepetés: 12 napig tökéletes volt a végeredmény! Nem kopott meg, az egyik körmöm végéről egy hét után kicsit lepattogzott, de nem zavaróan - más lakkok ezt 3 nap után produkálják. Ez volt a legkellemesebb meglepetés az összes közül!

Felkenés: könnyű

Fedés: szuper

Leszedés: könnyű volt.

Meddig bírta? 14 napig, ezzel csúcstartó a mezőnyben

Ár: 1490 forint per üveg, hármat használtam (alap, színes és fedőlakk), összesen 4470 forint. Egy üvegcse 13,6 milliliter

2. Sally Hansen Miracle Gel - még egy pozitív csalódás

A Sally Hansennel volt már rossz tapasztalatom, nem igazán kedveltem a márkát - eddig. Az egyik kuponos napon vettem meg a Miracle Gel csomagot, melyben egy színes lakk és egy áttetsző fedőlakk volt összecsomagolva, mert így 4 helyett csak 2 ezret kellett érte fizetni, gondoltam, megérdemel a márka egy második esélyt is - és jól jártam! A Mircale Gel valóban fent maradt a körmömön egy hétig, és nem csak hogy fent maradt, de nem is kopott meg! Egy ilyen minőségű termék megéri a 4 ezres árat is, hát még az akcisósat. 

Ha nem szeretne csomagot venni, külön egy alaplakk 3199 forint és a fedőlakk is külön 3199 forint a DM-ben. A márka azt ígéri, a fedőlakk a saját alaplakkjával fog optimálisan működni, úgyhogy érdemes lehet a hozzá való lakkok közül beszerezni több színben. Nem ez a legolcsóbb megoldás, de megdolgozik az áráért, csak ajánlani tudom. 

Felkenés: elég vastag az ecset és sűrű a lakk, de szépen fed és gyorsan szárad

Fedés: két rétegben szuper

Leszedés: féltem tőle, hogy ami ennyire ragaszkodik hozzám, az nem fog lejönni, de sima ügy volt.

Meddig bírta? 8 napig

Ár: 3199 forint per üveg, kettő kell (színes és fedőlakk), összesen 6398 forint a DM-ben. Érdemes egyébként akciós csomagokat keresni, mert akkor két lakk kijön 4 ezer forintból, az máris barátibb. Egy üvegcse 14,7 milliliter.

3. Sephora Manicure Essentials - az egyenletesen jó minőség

Szeretem elővenni a tartsó lakkok tesztjénél a Sephorát, mert ugyan nem lehet Magyarországon kapni a termékeiket (sajnos), de ha elmegy Milánóig, vagy Párizsig ott már be tud vásárolni. És érdemes. Egy apró, 5 milliliteres színes lakk 3 euro, közel 1000 forint, de az alap- és fedőlakkal együtt a sötét színek is szépen fent maradnak a körmökön 7 napig. Stabil, megbízható minőség, csak remélni tudom, hogy egyszer lehet majd itthon is kapni.

Felkenés: könnyű

Fedés: vékonyan fed a lakk, de két rétegben már egész jó

Leszedés: könnyű volt.

Meddig bírta? 5-6 napig szokta kopás nélkül

Ár: a fedő és alaplakk csomagban 9 euro, egy kis üveg színes lakk 3 euro, összesen 12 euro.

4. CND Vinylux - a másik megbízható kedvenc

A CND Vinylux termékét már teszteltem, de akkor magamnak kentem fel, otthon. Akkor nem volt különösebben tartós, de rossznak sem mondanám. Most viszont szalonkezelésben volt részem. Az a probléma továbbra is létezik, hogy a fedőréteg megkopik pár nap alatt és onnantól nem olyan szép csillogó a manikűr, mint felkenéskor, de még mindig jó alternatíva lehet a drogériákban kapható lakkokra a Vinylux. 

Felvitel: szalonban a legegyszerűbb

Fedés: alaposan fed

Leszedés: könnyű menet volt

Meddig bírta? 8 napig, de 5. naptól kopott volt

Ár: 2990 forint per üveg, kettő kell (színes lakk és fedőlakk), összesen 5980 forint. Egy üvegcse 15 milliliter

Egy szalonkezelés ára (manikűr + Vinylux): 6500 forint

5. Yves Rocher - legalább nem ígért semmit

A tartós lakkok tesztjének kakukktojása most az Yves Rocher körömlakkja, merthogy ez a lakk nem ígér semmit. A francia márkáról ritkán írunk, pedig testápolói és tusfürdői nagyon kellemes illatúak, barátságos összetételűek. A szépszeti szereikkel még csak most ismerkedem, mivel engem is berántott a klubtagságuk, és az, hogy negyedévente küldenek akciós kuponokat. Eddig a kozmetikai termékeikkel nem vagyok maradéktalanul megelégedve és ez sajnos a körömlakkra is igaz. A halványrózsaszín kis lakk alig akar fedni, viszont nem is szárad könnyen és aztán kábé 2 nap múlva már feltűnően kopott. A lakk alá egy olyan alaplakkot kentem, ami eddig nagyszerűen bevált, a teszt többi termékéhez nem használtam, de volt olyan termék, ami elszínezte a körmöm sajnos. Ezt elkerülendő használtam a Flormar alaplakkját, ami más fedőlakkokk alatt nem okozott semmilyen problémát a fedőlakk tartósságával kapcsolatban. Az Yves Rocher lakkja ugyan nem ígért semmit, de azért 2 napnál többet vártam. Csalódás.

Felkenés: könnyű

Fedés: vékonyan fed a lakk, három réteg is simán kell, viszont nem akar száradni már két rétegben sem.

Leszedés: könnyű volt.

Meddig bírta? 3 napig

Ár: akciósan 790 forint, 5 milliliter

6. Rimmel London Super Gel - hagyja ki!

Ha már a Sally pakkja ilyen jól működött, vettem egyet a Rimmeltől is, mely kuponnal volt körülbelül 2 ezer forint a DM-ben. Azért nem emlékszem pontosan, mert a kuponnapokon televásároltam magam, azóta pedig ilyen csomag nem jött szembe egy drogériában sem. Most darabonként 1899 forintért lehet beszerezni a Rimmel Super Gel termékét, azaz a két üvegcse összesen 3798 forintból jön ki. Ne, ez mind kidobott pénz. Sajnos ez alakk hatalmas csalódás volt, nem hogy 7 napot, de kettőt sem bírt ki.

Felkenés: nem nehéz

Fedés: nagyon vékony

Leszedés: könnyű volt, mert már magától lepattogzott

Meddig bírta? 4 napig, de a második naptól kopott volt

Ár: 1899 forint per üveg, kettő kell (színes és fedőlakk), az össezsen 3798 forint. Egy üvegcse 12 milliliter.

7. Miss Sporty Long lasting gel shine - naiv, aki megveszi

A Miss Sporty lakkját azért vettem le a DM-ben a polcról, mert 399 forintba kerül és az volt ráírva "up to 10 days", azaz "akár 10 napig". Jó vicc volt, nem is értem, miért hittem el, hogy majd 400 forintért megkapom a világ legjobb lakkját? Ennyire nem lehetek naiiv!!! Sajnos azoban nem csak megvettem a lakkot, hanem fel is kentem. Egy rétegben tragikus, kettőben már jó, de még mindig nagyon vékonyan van a körmön. Sokmindenre számítottam amúgy, de arra nem, hogy száradás után (egyébként gyorsan szárad) már 2 órával kopások lesznek a körmeim végén. Eskü, nem mosogattam, csak tévéztem és ruhákat hajtogattam! Egy kádmosás és egy órányi klaviatúra-pötyögtetés után azonban már olyan volt az összkép, mint a sokat szidott Rimmel gélhatású lakkjánál 2 nap után. Még az is gáz, de ez mi???, Komolyan felháborító. Értem én, hogy csak 400 forintba kerül, de inkább ne áruljanak lakkot, ha ennyire képesek.

Felkenés: nem nehéz

Fedés: nagyon vékony

Leszedés: könnyű volt, mert már magától lepattogzott

Meddig bírta? Negatív csúcstartó, 4 óra!

Ár: 400 forint per üveg, össezsen 400 forint. Egy üvegcse 7 milliliter.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek