A gombás köröm smafu, a komplett kiskertes az új divat

Mostanában egyre divatosabbak a szárazságtűrő növényekből készült ékszerek, apró dísztárgyak. Az ilyen növényeket más szóval pozsgásoknak vagy szukkulenseknek nevezik, ezek közé tartoznak a kaktuszok, kövirózsák, varjúhajak, vagyis az olyan növények, amiknek gyakorlatilag alig van szükségük vízre ahhoz, hogy életben maradjanak.

Ez a tulajdonságuk teszi lehetővé azt, hogy dísztárgyakat, ékszereket készítsünk ilyen növényekből. Egy ausztrál művész, Roz Borg viszont alaposan kitágította a szukkulensek felhasználási területét, amikor kitalálta, hogy ilyen növényekből fog műkörmöket építeni – írja a Huffington Post.

Borg korábban egy csomó szukkulensekből álló terráriumot és ékszert is készített már, így nem álltak távol tőle az ilyen növények. "Már sok ékszert készítettem pozsgásokból, és ezt a technikát akartam valami olyan területen, amit még senki más sem csinált. Rákerestem erre a műkörömre, nem adott egy találatot sem a Google, úgyhogy kipróbáltam a dolgot" – mondta.

Az apró növényeket először különleges növényragasztóval fogja össze, amiket aztán ráragaszt egy műkörömre, végül ezt a műkörmöt rögzíti a valódi körmön. Kezenként nagyjából egy óra alatt lehet feldobni ezt a manikűrt, de egyesek szerint minden másodpercét megéri a dolog.

S U C C Y M A N I #arozona#succulent#succulents#succulove#manicure#succynails#succulentnails#greenfingers#nails#nailart#nailswag#naildesigns#nail*#nailstagram#nailedit#tasselfern#babysucculents#succulentpropagation#featuresucculentart#leafandclay#fairyblooms#succulent_obsession#greenthumb#phew#succymanibyarozona

Roz Borg (@arozona) által közzétett fénykép,

Azt a készítő is elismeri, hogy ez a köröm minden, csak nem praktikus. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a növényragasztó miatt még csak túl tartósnak sem lehet nevezni, egy idő után feloldódik, a kis növények kiszabadulnak, amiket aztán nyugodtan el is lehet ültetni, mégiscsak jobb helyük van a földben, mint a körmökön.

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1159) (913) Ciki!
Mustra