Venne 300 ezerért flip-flopot?

Nemcsak a várva várt KENZO x H&M kollekcióban lesznek flip-flop papucsok, de a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat elnézve a következő szezonban sem ússzuk meg a közel tíz éve elfeledett formát. Persze nem ez az egyetlen olyan ízléstelen lábbeli, amit divatba jön majd a luxusmárkák szerint, mivel várhatóan Crocs papucsban, Birkenstockban, csandálban és klumpában tipegünk majd az év első felében.

Az új trendnél talán már csak az ára lesz felháborítóbb, mivel mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki ki akarja magát nevettetni 2017-ben. Az egypántos flip-flop luxusverziójáért ugyanis körülbelül 500-1000 dollárt, 137 - 275 ezer forintot kérnek majd az olyan divatházak, mint a Lanvin, a Miu Miu, az Alexander Wang, az Armani vagy a Dries Van Noten – írja a Wwd.com a évekig száműzetésben lévő formáról, ami jövőre virággal díszített, kövekkel kirakott, hímzett és bokapántos verzióban is menő lesz majd.

A reneszánszát élő papucs eredete egyébként az ókori Egyiptomba nyúlik vissza, ahol pálmalevelekből és papiruszból készítették, míg a japánok rizsszalmából, a mexikóiak pedig jukkalevelekből alakították ki a lábat szabadon hagyó papucsot. A flip-flop a II. világháború végén az amerikai katonáknak köszönhetően került át Japánból az Egyesült Államokba, ahol azonnal óriási sikert aratott. Magát a kifejezést körülbelül a 70-es évek eleje óta használjuk, de hazánkban például tangapapucsként és vietnámi papucsként is szokás emlegetni. 

Szerintem...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek