Zaha Hadid öröksége: csodás ékszereket is tervezett a sztárépítész

Március végén elhunyt Zaha Hadid iraki születésű sztárépítész, aki Németországtól Azerbajdzsánig számtalan épületet tervezett, de legutolsó munkáinak egyike mégis egy ékszerkollekció volt a Georg Jensen márka számára.

A már megvásárolható Lamellae kollekció nyolc már-már szoborszerű darabból áll. Az öt gyűrű és három karkötő közös jellemzői az organikus, hullámzó formavilág, és az ékszerek ezüstből, 18 karátos aranyból és fekete gyémánttal kirakott ródiumozott ezüstből készültek - írja a Design Milk.

 "Van egy eredendő összefonódás a természettel, amely strukturáltságának logikája gyakran visszaköszön az életterünk kialakításakor is. A kihívás az volt, hogy mindezt valami olyan formába öntsük, ami hordható, miközben újraértelmezzük a Georg Jensen hagyományokban és történelemben gazdag tervezési megközelítését is" - mondta Hadid egy korábbi interjújában az ékszertervezői munkájáról. 

Nem ez az első eset, hogy sztárépítész ékszertervezésre adja a fejét, korábban Frank Gehry a Tiffanynak tervezett egy igen sikeres kollekciót. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra