Íme a 11 legmenőbb plus size márka

Úgy tűnik, hogy idén a tervezők is figyelembe vették a statisztikákat, miszerint az üzletekbe rendszeresen betérő nők 50 százaléka 44-es méretű ruhát hord, így nemcsak a nyári szezonban gondoltak a teltebb alkatú nőkre, hanem a 2016-őszi-téli kollekciók elkészítésénél is, aminek köszönhetően számos divatos ruhadarab közül válogathatnak a 42-44-es méret feletti nők az év második felében. A hajtás után mutatjuk a legmenőbb plus-size márkákat!

1. Anna Scholz

A londoni Central St. Martins-en tanult Anna Scholz a molett ruhaipar egyik olyan úttörője, aki egyedi mintáiról, időtlen formáiról és plus-size darabjairól már 20 éve ismert a szakmában. A British Plus Size Awards nyertes dizájner a trendekhez igazodva hat kollekciót dob piacra évente, az aktuális darabok pedig már megvásárolhatóak az online boltban, ahol 172 fontot, 62 ezer forintot kérnek egy virágmintás egyrészesért, egy klasszikus skinny farmerért pedig 114 fontot, 41.190 forintot kell fizetni a márkánál.

2. Universal Standard

A Polina Veksler és Alexandra Waldman által 2015 szeptemberében alapított márka alig egy év alatt lett a molett nők nagy kedvence. A párosnak köszönhetően idén a 44-50-es mérettel megáldott nőknek sem okoz majd problémát a legújabb trendek szerint öltözködni a szezonban. A márkánál 160 dollárt, 44.210 forintot kérnek egy garbós pulóverruháért, egy túlméretezett télikabát viszont már 390 dollárba, 107 ezer forintba kerül a márkánál.

3. Yoek

A Maria Claire egyik személyes kedvence a harminc éves múlttal rendelkező márka, aminek tervezője, Johanna Timmer a kezdetektől fogva arra törekszik, hogy a csinos ruhadarabok minden nő számára elérhetőek legyenek. Az izgalmas és minőségi egyrészesek, mintás tunikák, palazzo nadrágok és bőrruhák 38-as mérettől egészen az 50+-os méretig megtalálhatóak az üzletben, ahol egy kis fekete ruháért 175 fontot, 63 ezer forintot, egy klasszikus farmerkabátért pedig 118 fontot, 42 ezer forintot kérnek.

4. Navabi

A prémium kategóriás plus size kollekciókban utazó Navabi több tervezővel is kollaborált a szezonban, különösen jól sikerült Manon Baptiste hetvenes évek ihlette kollekciója, de nagy sikere van a görög Masters of Jersey által tervezett fiatalos daraboknak és kendőknek is a márkánál, ahol 190 fontot, 68.600 forintot kérnek egy flitteres bomberdzsekiért, míg egy sikkes farmer kezeslábasért 170 fontot, 61 ezer forintot kell fizetni.

5. Elvi

A látványos stílusváltáson átesett brand mára az egyik legmeghatározóbb plus size márkaként ismert a piacon. Sikerük elsősorban abban rejlik, hogy kollekcióik szinte semmiben nem térnek el a többi márka kínálatától, csak a trendi bőrkabátok, vörösbor színű bársonykabátok és nőies szoknyák 44-es méret felett is megtalálhatóak a polcokon. Az Elvi az év második felére beígért egy kapszulakollekciót David Hasselhoff plus size modellként dolgozó lányával, Hayley Hasselhoffal is, de már most érdemes szétnézni a webáruházban, ahol 85 fontot, 30.700 forintot kérnek egy bőrhatású szoknyáért, egy sötétszürke ingruháért pedig 69 fontot, 24.900 forintot kell fizetni.

6. Evans

A Navabihoz hasonlóan az Evans vezetősége is több kollekcióban gondolkodott és piacra dobtak egy városi nőket megcélzó fiatalos és kacér kollekciót ‘City Chic' néven, valamint egy jóval visszafogottabb színpalettán mozgó kollekciót, melyben a különlegesebb, drágább darabok kaptak helyet. Az ausztrál márkánál 15 fontot, 5417 forintot kérnek egy rózsaszín és bordó színeket kapott lenge egyrészesért, egy cipzáras bőrnadrágért viszont már 60 fontot, 21.600 forintot kell fizetni.

7. Coast

A plus-size ruháival számos díjat bezsebelt márka 2016-os őszi-téli kollekciójának darabjai az előzőekhez hasonlóan elegánsak, hordhatóak és könnyen variálhatóak egymással. Az 50-es méretig kapható darabok közül szerettük a lenyűgöző virágnyomatokat kapott alkalmi és irodista egyrészeseket, a nőies csipkeruhákat, valamint a rakottszoknyás estélyiket. Egy térd alatt elvágott virágos ruháért 45 fontot, 16.249 forintot, egy bő nadrággal kombinált kezeslábasért pedig 119 fontot, 42.900 forintot kérnek a márkánál.

8. Society Plus

Kevés olyan márka van a piacon, mely ennyi mindent megtesz azért, hogy a teltebb idomokkal megáldott nők is jól érezzék magukat a bőrükben és szeressenek divatosan öltözködni. A 100 százalékban hiteles márka előszeretettel kollaborál olyan befolyásos bloggerekkel és Insta-celebekkel, mint a Sometimes Glam vagy a Fat Girls Flow szerzője, illetve Allison Kimmey és Jessica Kane, akik természetesen retusálatlanul pózolnak a katalógusképeken. A lendületes brandnél 70 dollárt, 19 ezer forintot kérnek egy tütü szoknyáért, egy arany nadrág 75 dollárba, 20.700 forintba, míg egy fehér mellénykabát 90 dollárba, 24.800 forintba kerül.

9. Studio Eight

A Phase Eight tavaly debütált első plus size kollekciójával, amivel el is nyerték a brit Plus Size Awards elismerését estélyi ruha kategóriában. A 48-as méretig gyártó Studio Eight idén is fantasztikus darabokat dobott piacra, melyeknek meg is kérik az árát, egy ünneplős csipkeruháért 280 fontot, 101 ezer forintot kell fizetni, a blúzokért átlagosan 65 fontot, 23.400 forintot kérnek.

10. Plus Equals

Talán a brightoni stylist, Jazmin Lee-é az év egyik legforradalmibb ötlete a szinte naponta bővülő plus size piacon, Lee ugyanis 42-es méret felett rendelkező divatrajongóknak árul vintage, valamint újrahasznosított ruhadarabokat üzletében. Egy Frida Kahlo-s farmerdzsekiért 75 fontot, 27 ezer forintot kell fizetni, de vannak termékek, amikre már 10 fontért, 3610 forintért is lecsaphatunk, ha akarunk.

11. Carmakoma

Szintén a lázadóbb természetű nőket célozza meg a koppenhágai divathéten rendszeresen bemutató tervezőpáros, Weiss és Lykke közös márkája, a Carmakoma, akik egyedi kollekciójukban a glam rock stílust hozták össze az androgün vonallal. A stílusos és szexi darabok középáron mozognak, egy bőr rövidnadrágért 499 dán koronát, 20.600 forintot, egy pulóverruháért pedig 599 dán koronát, 24.800 forintot kérnek az egyre nagyobb sikereket elérő márkánál.

Oszd meg másokkal is!
Mustra