Trendek, amiken 10 év múlva csak nevetni fogunk

Jó pár éve már, hogy a közösségi oldalaknak, a fast fashionnek, a fesztiváltrendeknek, valamint a naplopó celebnek köszönhetően úgy öltözködünk, mintha kicsit leragadtunk volna a 90-es években vagy legalábbis az akkori trendek karikatúrái lennénk. Ami felettébb fura annak tudatában, hogy napjainkban gyakorlatilag minden menő a punk cuccokon át a királylányos tüllruhákig. Az aktuális divathullámokat figyelembe véve készítettünk egy listát arról, hogy mi miatt fogunk majd magyarázkodni 2026-ban!

1. Adidas Superstars és a tornacipők úgy általában

Az 1969-ben piacra dobott lábbelit eredetileg kosaras cipőnek szánták, de a kényelmes cipőt hamar felkapta a divat- és celebvilág is. 2016-ra pedig már nem feltétlenül kell sportos alkatnak lenni ahhoz, hogy Adidas Superstart viseljünk, a szivárvány minden színében kapható divatcipő ugyanis ugyanúgy menő nadrágkosztümmel, mint harisnyanadrággal. Bár a jelenséget mi egy kicsit betudjuk Karl Lagerfeldnek is, aki a 2014-es januári haute couture kollekciójába építette be az edzőterembe illő darabot.

2. Nyakörv nyaklánc

Azaz közismertebb nevén a chocker, ami szinte minden formában divatos a punkos szegecsesen át a gyöngyökkel kirakott bársony- és selyemláncig, de menőnek számítanak a hold- és csillagmedállal ellátott nyakörvek is. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a fullasztó kiegészítőt, ami manapság mindennel divatos a fehér blúztól a koktélruháig, ne cserélnénk le valami elegánsabbra a közeljövőben.

3. Gyárilag lenőtt haj

Várhatóan elborzadva nézzük majd vissza azokat a fotókat is, amelyeken ombre vagy balayage technikával (fólia helyett ecsettel viszik fel a festéket a hajra) készült frizurával pózolunk, de jót nevetünk majd az elbénázott foltos és a műalkotásokat ábrázoló frizurákon is a jövőben.

4. Kamutetkók

Manapság szinte minden zenei fesztivál kötelező kiegészítője a virágkoszorú, a különböző spirituális és törzsi mintákat ábrázoló felragasztható tetoválások, valamint az arany és ezüst testmatricák. Ha tíz év múlva visszanézzük ezt a divathullámot, valószínűleg feltesszük majd magunknak a kérdést, hogy vajon miért szerettük annyira a törzsi mintákat és az indiai testfestést és vajon miért viselt kivétel nélkül mindenki virágkoszorút a 2010-es években?

5. Minden, ami Kardashian vagy Jenner

Valami megmagyarázhatatlan oka lehet annak, hogy az elmúlt években olyan hírességeket emlegettünk stílusikonként, mint a 18 évesen arcot váltó Kylie Jenner vagy annak bármelyik családtagja, legyen az a divatot mindig remekül újragondoló Kim Kardashian vagy éppen a modell szakmában sikeren helyt álló Kendall Jenner. De amit a család és sleppje művel például a divathéten, attól egyszerre támad nevethetnékünk és sírhatnékunk is.Tehát reméljük, hogy idővel valaki átveszi majd a tervezővé avanzsált valóságshow-sztárok helyét és újra lesznek majd jól öltözött hírességek a vörös szőnyegen.

6. Birkenstock gyógypapucs

A márka ‘Arizona' papucsa uralta a kifutókat és az utcai divatot az elmúlt pár szezonban, sőt volt olyan tervező, aki még színes szőrmével is befedte a kényelmes csoszogóst. Feltételezzük, hogy előbb-utóbb minden divatrajongó rájön majd, hogy valójában mégsem mutatnak jól az aktuális trendek a csúf papuccsal és nem megy majd a küszöbnél tovább ebben a lábbeliben.

7. Vállra terített kabát

A Fashionjournal.com szerint a stylistként, fotósként és divattanácsadóként ismert Margaret Zhangnak köszönhetjük a vállon lógó kabáttrendet, bár szerintünk Kim Kardashiant is lencsevégre kapták párszor ebben a helyzetben. Minket pedig gondolkodóba ejtett a jelenség, vajon komolyan gondolta vagy egyszerűen csak elfelejtette, hogy hogyan kell viselni a kabátot. A mutatványt trend követte, mára pedig már az egy vállra ejtett kabát látványán sem hökkenünk meg. Tíz múlva mind valamivel bölcsebbek és idősebbek leszünk és valószínűleg szemet hunyunk majd a divatbaki felett.

Oszd meg másokkal is!
Mustra