101 éves lett Anglia legidősebb divattervezője

Jessie Power annak ellenére is folytatja a tervezést, hogy 101 éves lett. 15 éves kora óta az volt az álma, hogy ruhákat készítsen, 86 éve tervez ruhákat Miss Neno márkájával és esze ágában sincs abbahagyni, ezért nemrég új varrógépet is vásárolt

Évtizedeken keresztül árulták a ruháit helyi üzletek, de a 101 éves cornwalli ükanyuka azt mondja, hogy most már egy kicsit visszavesz a tempóból és csak a családnak varr ruhákat. Annyira érdekelte a ruhakészítés, hogy 15 éves korában otthagyta az iskolát és elment St. Ives-ba a Crysede selyemkészítőhöz gyakorlatra és ott volt 4 évig tanonc.

Aztán Dorsetbe ment női szabónak, ott ismerkedett meg első férjével, aki korán meghalt. Még csak 24 éves volt, amikor újraházasodott és visszaköltözött új férjével, John Powerrel Cornwallba. Karriere alatt a Shakespeare társulatot is kisegítette, még Sir Ian McKellent is öltöztette. "Minden ruháját levette és úgy kellett felöltöztetnem. Mondtam neki, Ian, ne aggódjon, már láttam ilyet". Hivatalosan 86 évesen ment nyugdíjba, addig akár frakkot és esküvői ruhát is lehetett tőle kérni. 

Még csak néhány hete volt nyugdíjas, amikor meglátta egy főiskola hirdetését, ami úgy szólt, hogy "Az életkor nem akadály". Ekkor döntötte el, hogy visszamegy tanulni és divattervező szakon végzett. "87 éves voltam, amikor lediplomáztam. Az egyetem egyik tanára azt sem tudta, hogyan kell varrni, így hát megtanítottam neki" – mesélte Power, aki az év divattanulója, sőt még az év diákja is lett varrótudománya miatt.  "A hosszú élet titka, hogy megbízzunk egymásban és boldogok legyünk" – állítja Power, aki szabadidejében nem csak varr, de szenvedélyes úszó és több bajnokságot is megnyert.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek