Menő vagy ciki az üléshuzatból készült luxustáska?

Arat a brit testvérpár, Ben és Harry Tucker projektje a Kickstarteren, ahol már annak ellenére összegyűlt az induláshoz szükséges 20 ezer font (7,5 millió forint), hogy még három hétig fut az oldalon a kampány. A hilpertoni Wiltshireben található vállalkozás a manapság akkora népszerűségnek örvendő újrahasznosítást lovagolta meg és újradefiniálta a repülőgépek kékes árnyalatú, elhasznált üléshuzatait.

Luxushátizsák üléshuzatból.
Luxushátizsák üléshuzatból.Fallen Furniture/Solent News Photo Agency / Northfoto

A Plane néven futó márka első luxustáska-kollekciójában olyan elegáns hátizsákok, válltáskák, borítéktáskák, telefontokok és laptoptáskák találhatóak, melyeket a repülőgépeken évekig használt láng- és foltálló szövetekből készítettek – írja a sokat látott speciális szövetről a Luxurylaunches.com.

Vannak a kollekcióban uniszex darabok is.
Vannak a kollekcióban uniszex darabok is.Fallen Furniture/Solent News Photo Agency / Northfoto

Az ötlet elsőre talán bizarrul hangzik, de ezeknek a hulladéklerakóból megmentett, gondosan átválogatott anyagoknak szuperizgalmas előéletük volt, a készítők szerint ugyanis körülbelül 18 millió mérföldet tettek meg és 62 országban jártak mielőtt táska készült volna belőlük.

Munkába is vihetjük az egykori üléshuzat egy darabját.
Munkába is vihetjük az egykori üléshuzat egy darabját.Fallen Furniture/Solent News Photo Agency / Northfoto

A fenntartható luxusban utazó márka tartós és minőségi szövetből készített darabjait még bevezető áron lehet beszerezni, a laptop és telefon “huzatokért” 30-45 dollárt, 8500-13.000 forintot kérnek, míg a komolyabb táskák már 220-250 dollár, 62.500-71.000 forint között mozognak. Ön mit gondol? Menőnek vagy inkább cikinek találja a környezetbarát ötletet? Szavazzon!

A luxuspiacot is elérte a környezettudatosság.
A luxuspiacot is elérte a környezettudatosság.Fallen Furniture/Solent News Photo Agency / Northfoto
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1436) (1205) Ciki!
Mustra