Ennyi minden van egy vörös szőnyeges szett mögött

Karlie Kloss szettje a Met-gálán
Karlie Kloss szettje a Met-gálánLarry Busacca / Europress / Getty

Május elején rendezték meg az idei Met-gálát, amelynek legszebb (és legindokolatlanabb) szettjeiről mi is megemlékeztünk. Azt a posztot Claire Danes ruhája vitte el, aki egy sötétben világító Zac Posen estélyiben ment el az estre, most viszont belefutottunk egy pár perces videóban, amiben az eseményen szintén résztvevő topmodell, Karlie Kloss szettjének készülését nézhetjük meg.

A vlogszerű videó egy autóban kezdődik, amiben (bréking) Karlie Kloss ül, aki elmondja, 3 nap van a Met-gáláig, ami a divatvilág egyik legfontosabb eseménye és ami (emiatt) rémálmokat hoz tervezők, színészek, modellek és nagyjából mindenki életébe, aki kapcsolatban áll az eseménnyel. Kloss Brandon Maxwellhez tart éppen az utolsó ruhapróbára – a tervezővel egy tavalyi zenei klip forgatásán találkozott és az első pillanattól kezdve megtetszettek neki a ruhái.

A videóból kiderül, hogy Maxwellék először egy olcsó anyagon vágják ki a formát, azt rápróbálják a modellre és ha ott stimmel, akkor készítik el a véglegesből. A tervezésnél figyelembe kell venni azt is, hogy bár a gála legfontosabb pillanata a vörös szőnyeges bevonulás, az estélyinek akkor is praktikusnak kell lennie, amikor a vacsorához ülnek benne. Mi is beszámoltunk róla és a kisfilmben is látszik: a kivágott ruhára Kloss egy köpenyt is felvett, amire azért volt szükség, mert a fotósok nemcsak az est helyszínén, de a hotelből kijövet és útközben is rengeteg képet készítenek róla. Ezzel kapcsolatban a modell elmondta, teljes öltözékben úgy érzi magát, mint egy hattyú, ha viszont leveszi a felső réteget, akkor pedig úgy, mint egy róka.

A vlog második felében már a szállodai szobában találjuk magunkat, ahol a Kloss mögötti szekrényben két ugyanolyan ruhát is látni. Ennek miértje hamar kiderül: ha esetleg leöntené az első számút valamivel, akkor legyen egy tartalék is. A smink is itt készül el és mint a mestertől megtudhatjuk, szájhangsúlyos lesz. Az öltözés után elkészül a haj is és nem marad más hátra, mint elmenni az Anna Wintour nevével fémjelzett gálára. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra