Unom a népszerű webshopokat. Hol vásároljak?

Online vásárolni kényelmes és gyors. Az Asos és a Mango outlet oldala régi kedvencünk, két hónapja pedig már az Inditex üzleteiből is rendelhetünk ruhákat és kiegészítőket. De mi van akkor, ha valaki unja ezeket, esetleg más a stílusa? Nekik sem kell kétségbe esniük, ugyanis számos más olyan márka létezik, amelynek nemcsak online boltja van, de Magyarországra is szállítanak. Az amerikai MarieClaire segítségével most ezeket gyűjtöttük össze.

Az Inditex-boltokét leszámítva 9 webshopot mutatunk be, amelyek között helyet kaptak a kedvenceink és az eddig számunkra is ismeretlenek is. Előbbiek közül való az Asos is, amire már lassan fel sem merünk nézni, mert mindig találunk valamit, aminek a megrendelésétől az olcsó, de egyáltalán nem biztonságos szállítás sem tart vissza minket. Található rajta egy Marketplace nevű aloldal is, ahol bárki eladhatja megunt ruháit vagy vehet másoktól, illetve több dizájner márka termékeit (például a Marc by Marc Jacobsét vagy a Calvin Kleinét) is forgalmazzák.

A Newlook abszolút megfizethető kategóriába esik és jó hír lehet a gyermeket váró, illetve az átlagosnál nagyobb méretet hordó nőknek, hogy külön menüpont várja őket a honlapon. Ruhákat már 10 euróért, azaz kicsivel több mint 3 ezer forintért vehet (posztunk írásakor éppen akciózik a márka, így még olcsóbban hozzá lehet jutni), de többek között szemüvegekért és fürdőruháért is érdemes felnézni a honlapra.

Fürdőruhák a NewLooktól
Fürdőruhák a NewLooktólNewLook

A Dorothy Perkinst már évek óta ismerjük és szeretjük is. Árban nagyjából a H&M-mel van egy szinten (talán egy kicsit drágább), és három esetben ajánljuk őket: ha plusszos méretet hord, ha szereti a nem túl csicsás, de szép ruhákat, illetve akkor, ha alapdarabokat keres. Mindhármat megtalálja az oldalon, ahol most egyébként (a NewLookhoz hasonlóan) akciós hetet tartanak. Akkor sem kell búslakodnia, ha most ezt későn olvassa és lemaradt róla, ugyanis rengetegszer vannak szezonkozi leárazások, hírlevél-feliratkozásért járó kedvezmények – meg a hazai turkálók is tele vannak a márkával. 

A Forever21-nak már a neve is beszédes: főleg a fiatalokat célozza meg, így bár az árak meglehetősen jók, azért arra számítson, hogy inkább szelfibotokat, fejhallgatókat és tinis felsőket talál a webshopban és nem kosztümöket. Érdemes a telefontokjaik között böngészni, ugyanis eBay-es árnál egy kicsit drágábban masszívabbat kapni, de a táskákat és cipőket se hagyja ki. Egyébként néhány éve rendeltünk tőlük és sajnos a minőséggel nem voltunk elégedettek, ráadásul mivel akkor Amerikából szállítottak, még vámot is kaptunk a rendelésünkre.

F21
Forever21

A Topshop a Zara és az Asos keveréke: találhatóak rajta "kifutó inspirálta" és márkás (New Balance, Calvin Klein, adidas) darabok is. Árban vegyes az összkép: míg lábbeliket jellemzően 2-3-4 ezer forintért beszerezhet, addig a Boutique vonalon már forintban hat számjegyű összegekkel is találkozhat.

A Koshkát eddig nem ismertük, viszont rögtön a szívünkbe lopta magát az Under $29, azaz a 8 ezer forintnál olcsóbb termékeit tartalmazó menüpontjával. Van itt minden: masnis felső, pénztárca, galléros ruha és A-vonalú midiszoknya is. Hasonló funkció az A Common Space oldalán is van: ott 10-20-30 dolláros (2700, 5400, 8100 forintos) kategóriákra árazzák le a termékeket, amik közül lehet aztán válogatni. A culotte nadrágok és az oversize darabok miatt azt is elhinnénk, hogy egy magyar tervező webshopját látjuk.

Koshka
Koshka

Kétségtelen, hogy a Loéil ruhái szépek, viszont az is, hogy megkérik a termékek árát: egy szoknya 30 ezerbe, egy felső pedig még ennél is drágábba, 40 ezer forintba kerül. A FrontRowShop ennél egy fokkal olcsóbb termékeket árul, igaz, itt kevesebb kedvencet is találtunk. Ha önnek mégis bejönnek a holmik, van egy jó hírünk, a cég ingyen szállít! Apropó szállítás: az alábbi táblázatba találja az említett webshopok két legfontosabb adatát – mennyit kell fizetnie a postáért, illetve ha tőlük rendelünk, van-e oka a vámolás miatt aggódni. Íme!

Webshop neve Szállítási költség EU-n belüli?
Asos Általában nincs, de hozzánk 3 euró. Igen
NewLook 65 euró (20 ezer forint) felett ingyenes, amúgy 10 euró (3150 forint) Igen
Dorothy Perkins 5 fonttól (2000 forinttól) Igen
Forever21 75 euró (23 ezer forint) felett ingyenes, amúgy 6 euró (1900 forint) Igen
Topshop 6 fonttól (2400 forinttól) Igen
Koshka 19 dollártól (5200 forinttól) Nem
A Common Space 150 dollártól (42 ezer forinttól) ingyenes, amúgy 12 dollár (3300 forint) Nem
Loéil 40 dollár (11 ezer forint) Nem
FrontRowShop Ingyenes Nem
Oszd meg másokkal is!
Mustra