Tényleg több ruha fér a bőröndbe, ha rolnizzuk?

230 ezer – ennyiszer látták a Youtube-on azt a videót, amin Leslie Willmott utazási szakértő látható és ami az utolsó löketet adta posztunk elkészítéséhez. A 2,5 perces kisfilmben ugyanis Willmott arról akarja meggyőzni a nézőket, hogy sokkal több ruha fér el a bőröndünkben, ha hajtogatás helyett rolnizzuk őket. Az ötlet nem újdonság, azonban mi mindig is szkeptikusak voltunk, ugyanis olyan ez, mintha egy liter vizet egy tepsibe vagy egy tálba öntenénk – a térfogata attól még nem változik. Éppen ezért kipróbáltuk mi is és hogy igazunk lett-e? A hajtás után megtudhatja!

Hogy nézett ki a "teszt"?

Egész egyszerűen: azt a bőröndöt használtuk, amivel egyébként is utazunk és az egyik felét addig pakoltuk, amíg még be tudjuk rajta húzni a biztonsági pántot. Ez egyébként nagyjából 7 pulóvert, egy kardigánt, pár inget és 3-4 nadrágot jelentett. Utána megnéztük Willmott videóját, ahonnan megtudtuk, hogy a ruhadarabokat nagyon szorosan kell felhajtani. Ez a nadrágoknál nem volt különösebben nehéz, a pulóvereknél viszont ügyeskedni kellett: végül azt a taktikát alkalmaztuk, hogy az ujjakat csak a végén csapjuk a rolnihoz. 

A ruhadarabok egészen mókásan néztek ki így, de elkezdtük őket szépen bepakolni és bár eleinte úgy tűnt, elvesznek a bőröndben, mire a végére értünk, szépen megtelt velük a poggyász. A végeredményről készült fotó annyiban csalóka, hogy bár ugyanannyira lett púpos így a történet, mint a hajtogatott verziónál, tudni kell, hogy a bőrönd belső kialakítása úgy néz ki, hogy kétoldalt mélyített (kattintson a galériába, hogy megnézze, miről is van szó), amibe a tekercselt ruhák passzoltak, a hajtogatottak viszont annyira nem igazán, így ott volt térveszteség. 

Mik a tapasztalataink?

Nem éri meg vesződni a rolnizással. Nem hogy helyet nem nyerünk vele, de még egy csomó idő is elmegy vele: nekünk ez a pár ruhadarab 10 percet vett igénybe, míg a hajtogatás szinte semennyit, mert eleve úgy tároljuk őket. Apropó tárolás: a ruhák tekercselése után a nadrágokat így és egymásra halmozva raktuk vissza a szekrénybe és be kell vallanunk, hogy sokkal könnyebb reggelente válogatni közülük (és kivenni őket), mintha lapjában egymásra lennének hajtogatva.

Ön hogy áll ezzel a tippel?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek