Az Alibaba beszállt a hamisítás elleni csoportba, ezért a Gucci ki is lépett

A múlt hónapban jelentette be az Alibaba, hogy beszáll a International Anti-Counterfeiting Coalition-be (IACC), vagyis a Nemzetközi Hamisításellenes Csoportba. A non-profit szervezet a hamisítványok és a kalózmásolatok ellen küzd, az Alibaba pedig az az oldal, ami a nagy divatházak szerint a legnagyobb kárt okozza a hamis termékek értékesítésével. A hír hallatán a Gucci és a Michael Kors márka is kilépett a szervezetből

Ahogy arról már beszámoltunk, a Gucci nemrég fakadt ki, mennyire tehetetlenek a fast fashion márkák koppintásai és az online áruházak hamisítványai ellen, ami miatt 2014-ben és 2015-ben is beperelte a divatház anyavállalata az Alibabát, amiért csak az nem tud az oldalán hamisítvány termékeket vásárolni, aki nem akar. De nem csak ők, a Balenciaga, Bottega Veneta és az Yves Saint Laurent is került már összetűzésbe a kínai óriáscéggel a hamisítványok miatt. 

Az Alibaba IACC-tagsága ellen számos nagyobb márka tiltakozott, a Michael Kors márka már ki is lépett a szervezetből, mert szerintük az "Alibaba a divatvilág legveszélyesebb és legtöbb kárt okozó ellenfele".  A múlt héten pedig a Gucci neve is lekerült a társaság weblapján a tagok közül. "Nem örültek, hogy az Alibaba is csatlakozott" - mondta Candice Li-Uzoigwe, a társaság elnöke, aki megerősítette a hírt, miszerint múlt szerdán jelezte feléjük a divatház, hogy nem szeretne továbbra is tagja maradni a csoportnak. 

gucci fall
Gucci
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek