Sokba kerül az Hermès archívumából lopni

A Thefashionlaw.com számolt be arról, miért butaság nagy cégektől lopni – és most nem átvitt értelemben beszélünk holmi inspirálódásról. Massimo Piombót ugyanis 17.100 dollár (4,6 millió forint) pénzbüntetésre és 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert az Hermès lyoni textilarchívumból tulajdonított el néhány, az Hermèstől származó tárgyat. Az olasz divattervezőt 2014 februárjában hívták meg a gyárba, ahol az Hermès a régi mintáit tárolja, hogy inspirációt nyújtson a tervezők számára. A férfi gyanús viselkedését észre vették az ott dolgozók, és értesítették a hatóságokat, akik a lyoni reptéren őrizetbe vették, és megtaláltak nála nyolc darab szövetmintát, amit a zoknijába és a kabátjába rejtett. 

Massimo Piombo lopni próbált, megszívta.
Massimo Piombo lopni próbált, megszívta.

Piombo, akit a Vogue egyik szerzője csak úgy jellemez, hogy a "legszerethetőbb karaktere a kortárs férfiruha tervezőknek" felebezett a döntés ellen, azt kérve, hogy engedjék el a börtönt, és mindössze 11.400 dollárt (3,1 millió forint) kelljen fizetnie. 

A lyoni fellebbviteli bíróság döntése szerint a tervezőnek 10.000 eurót (3,1 millió ft) plusz 5000 euró (1,56 millió forint) kártérítést kell fizetnie az Hermès számára. A börtönt pedig elkerüli, ha nem keveredik semmilyen bajba a kiszabott három hónap alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek