Távoznak a Calvin Klein tervezői

Nemcsak a Dior, a Saint Laurent, a Lanvin és a Versace házán táján történtek drasztikus változások az elmúlt időszakban, hanem a Calvin Klein-nál is, ahol a hónap középen hivatalosan is bejelentették, hogy az amerikai luxusmárka női és férfi kollekcióiért felelős kreatívigazgatók, Francisco Costa és Italo Zucchelli távoznak a divatház éléről. Costa 2003 óta vezeti a női kollekciók tervezését, Zucchelli 2004 óta áll a férfi kollekciók mögött – írja a Vogue. A bennfentes pletykák szerint a divatház egy embert akar felkérni a női és férfi kollekciók tervezésére, melyet eddig ketten vittek, és Raf Simons és Hedi Slimane is esélyes a megüresedett posztra.

“Szeretném megköszönni Francisco és Italo elmúlt évtizedben nyújtott teljesítményét és megingathatatlan elkötelezettségét a Calvin Klein márka iránt. Mindketten mérhetetlenül hozzájárultak ahhoz, hogy a Calvin Klein márka világelsőnek számítson a divatiparban és ezt hatalmas odaadással és kreativítással tették meg” – nyilatkozta a sajtónak az ügyről a márka vezérigazgatója, Steve Shiffman, aki üdvözölte a dizájnerek kreatív stratégiáját, mely segítségével a fokozatosan háttérbe szoruló farmer- és fehérneművonalat is sikerült visszahozni a köztudatba. A sikerhez nagyban hozzájárult az ügyes marketing is, hogy olyan befolyásos celebekkel harangozák be kollekcióikat, mint Kendall Jenner vagy Justin Bieber.

A Fashionista.com gyűjtése alapján készítettünk egy összeállítást arról, hogy milyen minimalista stílusú és elegáns ruhakölteményet tervezett a brazil származású Francisco Costa az olyan A-listás sztároknak, mint Jennifer Lawrence, Diane Kruger, Lupita Nyong'o vagy Emily Blunt. A galériában mutatjuk, hogy mi volt a menő a divatháznál az elmúlt 13 évben!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek