Műszűlas felsőben égett meg a brit nő

A 3 gyerekes Amanda Clarke csak vacsorát szeretett volna készíteni bournemoth-i otthonában, mikor az Asdában kapható 12 fontos, azaz nagyjából 4700 forintos felsője felgyulladt. A nő a másodperc törtrésze alatt tépte le magáról a ruhadarabot, de így is harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a karján és a mellkasán, sőt a szemgolyója is megégett, ahogyan a a lángoló felsőt tépte le magáról. 

A nő és családja egy thaiföldi nyaralásról érkezett haza, és éppen thai curry és csirke satay-t készített a gyerekeknek, mikor megtörtént a baleset. Clarke lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj, ugyanis a lángoló felsőt a kertbe dobta. A sebeit azonnal elkezdte hűteni, még mielőtt a menőket értesítette volna, akik azonnal speciális égési osztályra szállítottak harmadfokú égési sérülésekkel a nőt. 

"Éppen főztem, mikor forróságot éreztem a hasamnál. Lenéztem, hogy mi lehet az és láttam, hogy ég a felsőm egy buggyos része. Nem volt a kezem ügyében semmi, ezért először próbáltam ütögetni és rázogatni, de már késő volt. Másodpercek alatt az egész felsőm és melltartóm lángolt" - mesélte a nő, akinek a férje éppen nem volt otthon, ezért a nagyobbik gyereke segített. "Csak arra tudtam gondolni, hogy valahogy le kell szednem magamról. Széttéptem a felsőt és át tudtam húzni a fejemen, kiszabadítottam a hajamat és ledobtam a földre. Akkor vettem észre, hogy a melltartóm is lángol és a levetett felsőm is, ezért azt kidobtam a kertbe és levettem a melltartóm is. Benedvesítettem egy konyharuhát és azzal hűtöttem a sérüléseket. Akkor már megjelentek hólyagok is, sőt egy foltra azt hittem, hogy ráégett a felsőből egy darab, ezért lehúztam, de az már a bőröm volt" - mesélte a Daily Mailnek a balesete körülményeit az asszony. A galériában megnézheti a nő sérülését és az is, milyen felső volt a hibás. A negyedik kép után csak erős idegzetűek kattintsanak! 

A nőt azonnal speciális égési osztályra vitték, hamarosan bőrátültetésen is át kell esnie, de a sebek így is maradandóak lesznek, ráadásul néhány naponta kötözésre kell járnia. A nő most arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy óvatosnak kell lenni, mikor hosszú ujjú, vagy buggyosabb ruhában főz az ember. "Csak főztem, ahogyan minden nap szoktam, egy sima felső volt rajtam ahogyan eddig is az évek során, nem hajolgattam nyílt láng felett, ráadásul szakács végzettségem van. Nem tudom, hogyan történt, de biztos, hogy megtörténhet bárkivel" – mondta a nő, aki ma már azt is tudja, hogy azonnal hideg vizes zuhany alá kellett volna állnia, nem pedig borogatnia a sérüléseket. 

Reagált a ruhát forgalmazó Asda is, igaz nem nagyon hatotta meg őket a nő története. Közleményükben elmondták, hogy nagyon fontos nekik a vásárlóik biztonsága, ezért a hasonló ruháikra figyelmeztető szöveget tesznek: "Tűztől tartsa távol!"

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek