Nagy lábú nőknek tervez cipőt az egyik legmagasabb brit nő

Carobella Boutique néven nyitja meg online cipő boltját Caroline Stillman, aki az átlagosnál nagyobb magasságával vált ismertté az elmúlt években. Stillman és családja ugyanis egy autoszomális domináns öröklődésű betegségben, a Marfan-szindrómában szenvednek, mely miatt a lány már 11 éves korában is kiugróan magas volt és az általános iskolában is 40-41-es méretű, unalmas felnőttcipőkben kellett járnia, miközben az osztálytársai elbűvölő kislánycipőkben tipegtek körülötte – írja a Huffingtonpost.com.

„Óriásnak és zsiráflábúnak csúfoltak. Megalázva éreztem magam, nem voltak barátaim sem” – emlékezett vissza a szomorú gyerekévekre Stillman, akiről kiderült, hogy testalkata ideális a modellkedésre, így idővel visszanyerte önbizalmát és ma már nem szégyelli magasságát sem.

Lányos színeket és lapos talpat kapott az első kollekció.
Lányos színeket és lapos talpat kapott az első kollekció.Dave Evitts / SWNS.com / Northfoto

“Megértem azokat a nőket, akiknek problémát okoz a cipővásárlás. Sokáig tartó hiábavaló keresgélés után úgy döntöttem, hogy a kezembe veszem az ügyet és beiratkoztam a London College of Fashion cipő tervező szakára valamint a De Montfort Egyetemre. Célom, hogy az így szerzett tapasztalataimat kihasználva egy saját luxus márkát hozzak létre, mert hiszem, hogy minden nő, attól függetlenül, hogy mennyire kicsi vagy nagy a lába, megérdemli, hogy szép cipőben járjon” – mondta a körülbelül 194 cm magas Stillman, akit állítása szerint az olyan nagyágyúk inspiráltak a kollekció tervezése közben, mint Valentino és Christian Dior.

A rózsaszínben úszó webáruház egyenlőre még üres, de a márka jól befutatott közösségi oldalai szerint hamarosan már le lehet csapni a 8 és 11-es méretben (40-43,5-es) kapható női cipőkre, addig is ide kattintva a Facebookon,itt pedig az Instagramon követheti a nagy lábon élő tervező munkásságát!

Valószínű a tervező is ilyen cipőkben szeretett volna járni kislány korában.
Valószínű a tervező is ilyen cipőkben szeretett volna járni kislány korában.Dave Evitts / SWNS.com / Northfoto
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek