Öltöny nélkül is nézhet ki elengánsan

Ha a munkahelyén business casual dress code-ot írtak elő vagy csak egyszerűen elegánsabban öltözne, de nem feszengene öltönyben egész nap, akkor a legjobb helyen jár. A FashionBeans segítségével ugyanis most öt olyan összeállítást mutatunk, ami bár formális, mégis kényelmesen érezheti benne magát. 

Általánosságban elmondható, hogy érdemes a kék-barna, illetve a semleges színek vonalán tapogatózni. Ezekkel egyrészt nem igazán lehet melléfogni, ráadásul bármit kombinálhat bármivel, jól néz majd ki a végeredmény.

Garbó és öltönynadrág

A garbóról már régóta mondják, hogy visszajön, de (a többi slágertermékkel szemben) még mindig vadászni kell rá az üzletekben. Ha nem riad vissza a netes rendeléstől, akkor ajánljuk a Topman felsőjét, ami most féláron 22 fontba, azaz nagyjából 11 ezer forintba kerül. Ha van egy kis túlsúlya, akkor nem biztos, hogy a garbó a legjobb választás, ugyanis a szoros nyakrész miatt optikailag rádob a viselőjére még egy pár kilót. Arra figyeljen, hogy ha izmos, nem kell teljesen testre tapadó verziót választania, hogy látszódjon is – az emberek észreveszik anélkül is. 

A lenti szürke-kék kombinációt tökéletesen kiegészíti egy szép barna vagy fekete bőröv, de akár egy vászonból készült darab is. Egyébként nadrágok terén a Mango outlet oldalát ajánljuk, ahol sokszor féláron veheti meg őket. Igaz, a próbálás itt kimarad, de ha konfekciómérete van, ne habozzon.

Garbó - 22 font (Topman), Nadrág - 6995 Ft (MangoOutlet)
Garbó - 22 font (Topman), Nadrág - 6995 Ft (MangoOutlet)reklámfotó

Kötött (hatású) zakó és ing

A kötött és sportzakók mostanában elég népszerűek, így a népszerű márkák kínálatában mindenképpen megtalálja. Ennek ellenére ne átmenetiként gondoljon rá: ha most beszerez egyet, elég sokáig tudja majd hordani. Pólóval talán egy kicsit túl sportos, emiatt válasszon mellé egy könnyebb anyagból készült inget. A legjobb benne, hogy egy sötét farmerrel, szövetnadrággal és chinóval is működik.

Zakó - 22.995 Ft (Zara), Ing - 8995 Ft (MangoOutlet)
Zakó - 22.995 Ft (Zara), Ing - 8995 Ft (MangoOutlet)reklámfotó

Béleletlen zakó és kötött pulóver

Ha már ingben is feszeng, viszont zakót szívesen hordana (vagy hordania kell), akkor a kötött pulóver jó választás lehet. Alá lehet pólót is venni, így egész nap kényelmes – mi most egyébként egy vastagabb darabot szemeltünk ki, aminek (hogy ne legyen annyira egyszerű az összeállítás) bordázott az anyaga.

Zakó - 47.995 Ft (Massimo Dutti), Pulóver - 8990 Ft (H&M)
Zakó - 47.995 Ft (Massimo Dutti), Pulóver - 8990 Ft (H&M)reklámfotó

Farmer - kötött kardigán - bőrcipő

Nem titkoltan ez az egyik kedvenc összeállításunk. Többek között azért, mert a nadrág és a kardigán fazonját változtatva teljesen másmilyen lesz az összkép: egy slim farmer és testhezálló kardigán bőrcipővel igazi business casual szett, egy bővebb fazonú nadrág és lógós kardigán sportcipővel pedig igazi tavaszi hétvégi összeállítás. Mi most előbbire mutatunk egy példát, amibe beletettük a duplacsatos cipőt is, amire szerintünk indokolatlanul kevés figyelem irányul. Az összeállítást viselheti pólóval és inggel is.

Kardigán - 13.995 Ft (Mango MAN), Nadrág - 10.995 Ft (Springfield), Cipő - 75 font (Selected Homme @ Asos)
Kardigán - 13.995 Ft (Mango MAN), Nadrág - 10.995 Ft (Springfield), Cipő - 75 font (Selected Homme @ Asos)reklámfotó

Zakó - póló - chino nadrág

A kék-barna kombináció mellett nagy kedvencünk a kék-zöld is – egészen pontosan a tengerészkék és az olívazöld párosa. A chino nadrágot a farmerhez hasonlóan mindenhez felveheti, de nem muszáj a lentihez hasonló bővebb fazonban gondolkodnia, a boltokban úgyis több a passzos fazon. Cipőnek választhat valamilyen egyszerű sportcipőt és bőrből készültet is.

Zakó - 14.995 Ft (Pull&Bear), Póló - 2595 Ft (Bershka), Nadrág - 9995 Ft (Pull&Bear)
Zakó - 14.995 Ft (Pull&Bear), Póló - 2595 Ft (Bershka), Nadrág - 9995 Ft (Pull&Bear)reklámfotó
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek