A Dolce & Gabbanánál tényleg elgurult a gyógyszer

Nemcsak a brit Asos kreatívosai találták jó ötletnek azt, hogy egy fekete bőrű modellel reklámozzák “Slave” (rabszolga) feliratú pólójukat a szezonban, hanem a magát melegházasság és mesterséges megtermékenyítés ellenesnek valló Dolce & Gabbana sem látott abban semmi kivetnivalót, hogy Slave Sandal, azaz rabszolgaszandál néven dobja piacra nyári kollekciójának egyik pomponokkal felturbózott darabját.

Meglepő nevet kapott a Dolce & Gabbana nyári szandálja.
Meglepő nevet kapott a Dolce & Gabbana nyári szandálja.Dolce & Gabbana

A 2395 dollárra, körülbelül 677 ezer forintra beárazott lábbelit persze azonnal kiszúrták a Twitterezők is, aminek hatására a szicíliai tervezőpáros kénytelen volt átnevezni a túlárazott darabot Decorative Flat Sandalra, amit ha eredetileg is ilyen néven töltöttek volna fel, garantáltan nem járta volna be pár nap alatt a világsajtót – számol be az ingyenreklámról a Metro.co.uk.

A Footwear News felhívta a figyelmet arra, hogy korábban teljesen elfogadottnak számított a “Slave Sandal” elnevezés a suszterszakmában, de az utóbbi években inkább a kevésbé ciki “gladiátorszandál” jelzőt választották a tervezők.

A csicsás Dolce & Gabbana szandált forgalmazó Moda Operandi például nem volt hajlandó “rabszolgaszandál” néven árulni a lábbelit, náluk “pomponos szandál” néven fut, míg a luxuscuccokat forgalmazó Saks Fifth Avenue oldalán “ pomponos, fűzős bőrszandálként” kapható az olasz márka terméke. Ettől eltekintve mit gondol: menő a pomponos lábbeli közel 700 ezer forintért, vagy ciki, főleg így, hogy ennyire elbaltázták a bevezetését? 

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1540) (1854) Ciki!
Mustra