Búcsút inthetünk a minimalista trendnek

A 2016-os őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét következő állomása a különc New York és London után Milánó volt, aminek az egyik mottója a jól begyakorolt „kevesebb több” helyett idén inkább a „több az több” lehetne. Ennek tudatában előre is elnézést kérünk a minimalista stílus híveitől, mivel a milánói tervezőknek köszönhetően úgy tűnik, hogy egy időre hivatalosan is búcsút inthetünk az egyszerű és letisztult irányzatnak és nyitottabban kell hozzáállnunk az eltúlzott sziluettekhez, a színkavalkádhoz és mindenhez, ami már-már zavarbaejtően giccsbehajló. Nézze meg a hajtás után, hogy miben gondolkodtak Olaszország vezető divatházai a szezonban!

Rozsdás kulcsok és túrabakancs a Pradától

„A nők természete összetett és megmagyarázhatatlan, olyan mint azok az orosz matrjoska babák, amiket egymásba lehet tenni. Jobb tisztában lenni magunkkal manapság” – mondta a show végén Miuccia Prada, aki szerint 2016-os őszi-téli kollekciója az olyan csavargó nőről szól, aki lehetséges, hogy világgá megy, de az is elképzelhető, hogy csak mélyen magába néz és önismeretet tart. Ennek tudatában még izgalmasabb a tervezőnő szimbólumokkal teli kollekciója, melyből szerettük az ötvenes évek stílusát idéző szoknyákat, a meglepő, rozsdás hatású kiegészítőket és a negyvenes évekből visszalehelt hollywoodi koktélruhákat, amiket javarészt túrabakancsokkal mutatott be a Prada.

A Gucci összemosta a 16. századot a bolondos 80-as évekkel

„Megszállottja vagyok az utcai stílusnak” – mondta a Gucci kreatív igazgatója, Alessandro Michele, aki igencsak nagy hatással volt az elmúlt időszak trendjeink alakulására. Az olasz divatház ezúttal Medici Katalin francia királyné stílusát vegyítette a hetvenes évek sportos szereléseivel, valamint a nyolcvanas évek olasz és francia couture stílusával. A 16.századi portrékat és a 30 évvel ezelőtti őrült trendeket egyszerre idéző kollekció természetesen hasonlóképpen szürreálisra sikerült, mint a tavalyi, de sajnos ezúttal a „váóóó” hatás elmaradt. Nézze meg a galériában, hogy micsoda formákat és színeket passzintott egymás mellé az 1972-ben született dizájner!

Disney hercegnőnek öltöznek majd az A-listás hírességek a Dolce & Gabbannának köszönhetően

„Manapság minden lány hercegnő szeretne lenni. Szerencsére ma már szinte minden lehetséges a fiatal generáció számára” – nyilatkozta a Vogue.com riporterének Stefano Gabbana, aki a divatmagazinnak azt is elárulta, hogy őszi-téli kollekciójukat a szokásos szicíliai történelem helyett az olyan Disney klasszikusok ihlették, mint Hamupipőke, Csipkerózsika vagy Hófehérke. A luxusház másik tervezője, Domenico Dolce pedig inkább mesemondónak, mintsem divattervezőnek vallotta magát, olyan mesemondónak, akinek az a feladata, hogy minél távolabb terelje az emberek hétköznapi gondolatait és félelmeit a valóságtól. Mi pedig alig várjuk, hogy a hírességeken is feltűnjenek majd a macskákkal, egerekkel és gonosz mostohákkal díszített ruhaköltemények a díjátadókon.

Mégis hogyan fogunk festeni 2016 őszén?

Elsőre ijesztőnek tűnhet az új trend, melyet valóban nehezebb beépíteni a hétköznapi ruhatárunkba, mint egy motoros dzsekit vagy egy kezeslábast. Szerencsére azonban nem szükséges a kifutón látott szetteket egy az egyben átemelni a gardróbba, elég ha csak egy-egy nekünk tetsző darabot választunk ki a bemutatott káoszból. Divatba jönnek például a mintás pulóverek, a fodros ruhák, a virágminta, a bársony, valamint a színes kabátok és szőrmék is a következő szezonban. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen darabokat lesz érdemes beszereznie 2016-ban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra