Meglepő fordulat a Dolce & Gabbana családmodell ügyében

Úgy tűnik, hogy egy kapszulakollekcióval zárja a Dolce & Gabbana a tavaly márciusban kirobbant balhéját, amikor is a hagyományos családmodell mellett álltak ki és elítélték a mesterséges megtermékenyítést, valamint az azonos neműek közötti házasságot és örökbefogadást. A kollekcióban újra családoké a főszerep, de már megjelentek az azonos nemű párok is. 

Az ügy tavaly márciusban robbant ki egy olasz lap interjújával, ahol a tervezőpáros elmondta, hogy szerintük az a normális, ha a gyerek egy anyához és egy apához születik és "szintetikusnak" nevezték a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekeket. A kijelentés miatt többen bojkottot hirdettek a márka ellen, majd augusztusban bocsánatot kért Domenico Dolce a kijelentései miatt, amiket azóta átgondolt. 

Aztán most jött a folytatás, egy kapszulakollekció képében, ahol kiegészítőkön és pólókon is kisgyerekes családok figurái láthatóak, köztük azonos nemű párokkal. A stílus hasonló, mint azon a pólón, amelyen a tervezőpáros szerepel a kutyáikkal, ráadásul itt is a DGfamily taget használták a termékek mellé. Bár egyelőre nem tudni, hogy mikortól lesznek elérhetőek a darabok, a Guardian felhívta a figyelmet arra, hogy az időzítés valószínűleg nem véletlen, hiszen Olaszország hamarosan arról dönt, hogy elismeri az azonos neműek kapcsolatát és engedélyezi az adoptálást. A divatház képviselői szerint hamarosan megvásárolható lesz a kollekció, ráadásul a honlapon elindult egy új aktivitás is, amelyben családokról várnak  #DGfamily hashtaggel ellátott képeket. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra