Már megint viccet csinál a pszichológiából a divat

A Target kényszerbetegeket sértegető karácsonyi pulcsija és a H&M Rorschach-tesztes balhéja után itt a következő. Most az egyedi táskákat készítő Sarah Beydoun gondolta úgy, hogy jó móka lesz ha a nők Prozac és Xanax gyógyszeres dobozoknak tűnő táskákban hordják az értékeiket és valószínűleg csak azért nem okozott kollekciója (eddig) nemzetközi felháborodást, mert táskái nem jutnak el annyi emberhez, mint a fast fashion márkák felsői. 

Beydoun Sarah's Bags néven készíti limitált szériás táskakollekcióját, de a színes, jópofa kiegészítőkkel egyelőre nem futott be annyira, mint mondjuk Edie Parker, akinek provokatív feliratos clutch-ai hozták meg a sikert. A jópofa, 110 dolláros kistáskák mellé tehát kreált Beydoun egy jóval drágább kollekciót, melyben 500-1000 dollár közötti áron kínál egyszerre kicsit Charlotte Olympiás és Edie Parker stílusú táskákat: van akrilba öntött "kék tabletta" és hímzett "Paradise" táska, de vehetünk boldogságot is, az ráadásul még olcsóbb is. A táskák méretéből, árából és stílusából arra következtetünk, hogy Beydoun Parkerhez hasonlóan a vörösszőnyeges események világában látta meg jövőjét.

A tabletta alakú és boldogság feliratos, gyógyszeres-doboz stílusú clutchok mellett két sokkal direktebb utalás is feltűnik a Sarah's Bagnél: A Xanaks és a Prozak táska, mindkettő egészen felháborítóan ostoba szlogennel.

A felháborodás előtt nem árt tisztázni: mindkét gyógyszer szigorúan vényköteles, a Xanax szorongásoldó, nyugtató-altató hatású gyógyszer, amit szorongásos állapotok, depresszió és pánikbetegség esetén szoktak felírni, amik közül egyik sem éppen vicces betegség. A – nagyon cselesen – Xanaks táskán viszont egyfajta jelmondatként az szerepel, hogy "And the living is easy", vagyis az élet könnyebb. Ez talán felháborítóbb, mint egy pulcsira nyomott Rorschach teszt, mégse kezdett el senki panaszkodni.

Prozac – vagy ahogyan a táskán megjelenik, Prozak – szintén vényköteles és szintén a depresszió vagy éppen a bulimia nervosa tüneteinek kezelésére írják fel a szakemberek, amik szintén nem éppen a mókás betegségek közé tartoznak, már ha van egyáltalán ilyen kategória. A táska szerint viszont ezzel a gyógyszerrel élni  "Feels like heaven everyday", vagyis minden nap olyan, mint a mennyországban. Ezen a ponton az érzékenyebb lelkűek, vagy azok, akiknek van olyan ismerősük, rokonuk, aki ilyen gyógyszerek szedésére szorul és egyáltalán nem érzi a mennyekben magát, valószínűleg már hangosan káromkodnak.

Haha, röhög a vakbelem!
Haha, röhög a vakbelem!Sarah's Bag

Nos, még egy adalék, mielőtt eldönti, hogy menő vagy ciki poént csinálni a betegségekből: említett táskák 530 dollárba, vagyis 152 ezer forintba kerülnek. Hajrá, szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1555) (1562) Ciki!
Mustra