Hajformázás kézkrémmel? Kipróbáltuk!

Mindig örülök, amikor valamilyen használati tárgy új funkciót kap, éppen ezért örültem meg annak, amikor a FashionBeans azt írta, a kéz- és arckrémek használhatóak hajformázásra is. Egyszerre voltam szkeptikus, viszont eléggé kíváncsi is, így úgy döntöttem, kipróbálom: bár ne tettem volna! 

Miket használtam?

A L'Occitane egyik shea vajas kézkrémét használom napi szinten, így evidens volt, hogy azt is tesztelem. Mivel azonban meglehetősen sűrű, arra gondoltam, adok esélyt egy könnyedebb textúrájúnak is: így került versenybe a cseresznyevirágos krém – szintén a francia márkától. Arckrémek közül nem sok áll otthon a polcon: egy gyógyszertárban kevertet használok hónapok óta – ennek az állagát valahova a két kézkrém közé tenném.

Hogy nézett ki a teszt?

Mindegyik krémet frissen mosott és szárított hajon próbáltam ki. A FashionBeans azt írta, egy borsónyi mennyiséget kell felvinni - ez nekem a waxoknál sem jön be, mindig több kell kicsivel, így itt is a "szokásos" mennyiségemmel próbálkoztam. Először a kézkrémeket teszteltem, a végén jött az arckrém – nem akarom lelőni a poént, de sorrendben egyre jobbak voltak.

Könnyedebb állagú kézkrém

Ezzel kezdtem a tesztet és rögtön el is ment a kedvem: olyan hatása volt, mint az olcsó waxoknak. Teljesen lelapította a hajam és konkrétan úgy néztem ki, mint egy Lego-figura, ráadásul formázni sem lehetett. Egyébként hajmosásra se lett volna feltétlenül szükségem, a törülközővel megtöröltem és ki is jött az összes. Itt szembesültem amúgy azzal, amire nem is gondoltam: ha ezt használnám formázáshoz, egész nap illatozna a fejem.

Ajánlanám? Egyáltalán nem. Egyébként ez a kis tubus 2000 forintba kerül, így nem igazán praktikus hajra "pazarolni".

Sűrűbb állagú kézkrém

Ezzel kapcsolatban nagy reményeim voltak, mégpedig azért, mert meglehetősen masszívnak tűnt – ugye ez a mindennapos kézkrémezés során kiderült. Az illata is kellemesebb volt, pont az, amit még el tudnék viselni a hajamon, ha esetleg beválna. De sajnos nem: egy fokkal jobb, mint a másik társa, de inkább csak összefogta tincsekbe a hajam, tartást viszont nem adott – úgy tűnt, mintha zsíros lenne és nem mosnám minden nap.

Ajánlanám? Inkább nem.

Arckrém

Arckrémek terén leálltam a drogériás márkák termékeivel (elég megnézni egy összetevőlistát a Krémmánia oldalán és ön is le fog), így úgy döntöttem, gyógyszertárban kevertetek magamnak. Abszolút bevált, hónapok óta ezt használom és a téli hideg egyáltalán nem látszik meg az arcomon. Sajnos E-vitamint csak háziorvosi engedéllyel lehet beletetetni (?), arra viszont még nem volt időm, hogy elmenjek, így a "natúr" verziót élvezem tubusonként 4-500 forintért. A hatása egész megnyerő volt: konkrétan majdnem sikerült azt elérnem, amit az egyébként sajnos egyre drágább waxommal. 

Ajánlanám? Csak vészhelyzetre, mert hosszú távon nem tudom, mennyire vállalható.

Összességében

Engem nem annyira győzött meg ez a tipp. Lehet, hogy vannak olyan kéz- és arckrémek, amik jók erre a célra, de se időm, se pénzem kikísérletezni ezt. Egyébként a teszt után elképesztően elkezdett égni a fejbőröm és sajnos nem tudom, melyiktől - szóval már csak emiatt sem próbálkoznék újra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra