6 emlékezetes szépségtrend a Golden Globe-ról

Miután kigyönyörködte magát a 73. Golden Globe díjátadó vörös szőnyegén felvonultatott csodaszép ruhakölteményekben, ideje lecsekkolnia a puccos gála legemlékezetesebb szépségtrendjeit, melyek közül többet is átemelhet majd a hétköznapokba, ha kedve tartja. A hajtás után kiderül, hogy milyen izgalmas smink- és frizurairányzatokat érdemes lekoppintanunk az olyan hírességektől, mint Cate Blanchett, Lady Gaga vagy Jennifer Lopez!

1. Vörös ajkak

Nem igazán tudunk olyan díjátadóról, ahol ne tarolt volna a vörös rúzs. Természetesen a Golden Globe gálán sem volt ez máshogy, ahol a sminkmesterek leginkább a csillogó hatást keltő, lakk-szerű piros árnyalatokat részesítették előnyben. Ilyen klasszikus ajkakat kapott többek között Rooney Mara, Sophia Bush és Emmy Rossum is a sminkesektől.

2. Még mindig menő a fotó-kompatilibilis strobing

A tavalyi év egyik legnagyobb szépségtrendje kétségtelenül a kontúrozást leváltó strobing volt, ami jól láthatóan az idei díjátadószezonban is népszerű a hírességek körében. Csillogó, fényes hatást keltő arccal lépett a Golden Globe vörös szőnyegére például Rosie Huntington-Whiteley, Kate Bosworth, illetve Amber Heard is.

3. A ruha színével megegyező füstös szemek

A klasszikus hollywoodi díva stílust idéző füstös szem mindig is sikkesnek számított a díjátadókon, de azért nem bánjuk, hogy a sminkmesterek egy kicsit korszerűsítették a trendet és a ruhák színéhez igazították a festék színét – írja a Fashionista.com. Ilyen füstös szemmel lépett a vörös szőnyegre idén Jada Pinkett Smith, Amy Schumer, valamint Olivia Wilde is.

4. Féloldalas bubi frizura

A húszas évek óta töretlenül népszerű trend csak egy szűk rétegben volt menő a vörös szőnyegen, de két szőke hírességnek is efféle frizurát fésült idén a fodrásza és mindkettőt stílusikonként emlegetik a divatszakmában. Természetesen véletlen, de Cate Blanchett és Kate Winslet is ilyen féloldalas bubival pózolt az eseményen.

5. Vastag szemöldök és hosszú szempilla

Általában vagy vastag szemöldökkel vagy hosszú szempillákkal pózolnak a hírességek a vörösszőnyeges eseményeken, de nagy meglepetésünkre idén egyszerre mindkettő, azaz a kettő kombinációja volt menő a celebnők körében. Ilyen hangsúlyos tekintetet kölcsönző sminkben pózolt a kameráknak az Empire sorozat sztárja, Taraji P. Henson és a Photoshop-ellenes Zendaya is.

6. Frizurák, amik szembementek az aktuális trendekkel

Nem mindenki kért lenyalt vagy direkt kócosnak tűnő frizurát a fodrászától, Katy Perry például az ötvenes évek stílusát idézte megemelt frizurájával, míg Lady Gaga inkább Marilyn Monroe-ként festett a vörös szőnyegen, Roony Mara pedig egy olyan fonatot villantott, mint amilyen Reynek (Daisy Ridley) van a Star Wars: Az ébredő erő című filmben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra