Hajápoló miatt hullott ki a hajuk, perlik a céget

Chaz Dean, aki több sztár stylistja, jó érzékkel dobott piacra egy hajápolási márkát, a Went. Dean szerint a hagyományos samponok ártanak a hajnak, ezért ő egy tisztító és ápoló terméket készített el, mely számos természetes növény és gyógynövény kombinációját tartalmazza, SLS és káros kemikáliák nélkül. 

A termékcsalád nagyon sikeres, a Forbes már 2010-ban arról írt, hogy már a működésük második évében elérték a 100 millió dolláros bevételt, ráadásul a szóvivőjük Brooke Shields. A cég tulajdonosa egy Amerika szerte ismert ember, Guthy-Renker, aki többek közt Alanis Morissette fodrásza, és több tévécsatornának is dolgozik. 

De minden csoda három napig tart, egyre több panasz jelent meg a termékekkel kapcsolatban - írja a BuzzFeed. A nők egy része azt állítja, ezektől a szerektől hullott ki a haja. Persze ez nem lenne elég, de az tény, hogy 200 ember indított kártérítési pert a cég ellen, azt állítva, a termékektől kezdett kopaszodni. A felperesek közt gyerekek is vannak.

A szóvivő a BuzzFeed Newsnak nyilatkozott az ügyben, és azt mondta, a panaszosok a vevőik egy nagyon kis részét érintik. "Vitatjuk a termékeinkkel szemben felhozott vádakat" – nyilatkozta Joe Hixson.

A per helyett december 1-jén egy mediációra (???) került sor, de a bírósági feljegyzések szerint a per nem zárult le, ami arra utalhat, hogy a mediáció nem vezetett eredményre. A felperesek állítása szerint a hajuk és a fejbőrük sérült, kihullott a hajuk, vagy rosszabb állapotba került, mint korábban, kiütéseik lettek és elszíneződött a hajuk. Egy nő állítása szerint megkereste a cég ügyfélszolgálatát ezzel kapcsolatban, de nem kapott érdemleges választ. "Katy Walker megkereste az ügyfélszolgálatot, de azt a választ kapta, hogy nem jól használja a termékeket, túl keveset használt belőlük, vagy nem mosta ki őket megfelelőlen. Mondták ezt annak ellenére, hogy ő megfelelően használta a termékeket.

A felperesek állítása szerint a cégnek tudnia kellett arról, hogy a termékek mit okoznak, hiszen nagyon sok nő online és a közösségi médián keresztül is jelezte a panaszát. "A hajam nem fog varázsütésre visszanőni" – írta egyikük. Egy másik pedig a Fogyasztóvédelmi Hivatalhoz fordult, és azonnal beszüntette a termék használatát. "Minél tovább használtam a terméket, annál rosszabb lett. De nem kapcsoltam össze a samponommal ezt, azt gondoltam, valami más, belgyógyászati problémára utalnak a tünetek."

"Minden nap sírok, és imádkozom, hogy a hajam ne hulljon tovább" – írta egy nő a fogyasztóvédelemnek. "Csak kéthetente mosom meg a hajam, mert a mosástól rosszabb lesz" – írta egy másik panaszos.

Chaz Dean és egyik terméke
Chaz Dean és egyik termékewenbychazdean / instagram

A felperesek állítása szerint a "termékek egy vagy több olyan hatóanyagot tartalmaznak, melyeknek szőrtelenítő hatásuk van, illetve olyan kémiai reakcióba lépnek, melyek a hajat vagy a hajhagymákat károsítják." De azt nem határozták meg, pontosan mely anyagok okozhatják ezt.

A szóvivő közlése szerint nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a hajhullást a Wen termékei okozzák. Véleménye szerint a hajhullás számos okból kialakulhat, melyeknek semmi köze a Wen termékeihez. "Büszkék vagyunk a termékeink minőségére, és minden termékünk megfelel az általunk felállított magas követelményeknek. Azt szeretnénk, hogy minden ügyfelünk pozitív élményekkel gazdagodjon, és arra kérünk mindenkit, hogy ha kérdése van, keressen meg minket. 2008 óta a cég több mint 10 millió terméket adott el, és a vásárlóink nagy része elégedett a termékekkel. Ezt tükrözik azok az eredmények is, melyeket a független termékminősítő oldalakon értek el a termékeink" – tett hozzá a szóvivő.

Ha kíváncsi a termékekre, itt vásárolhat belőlük, nagyjából 10.000 forintba kerülnek.

 
 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek