Tigrissel adja el a farmert a magyar rendező

index

Mednyánszky René "Menzkie" ismert magyar reklámfilmrendező, dolgozott már többek közt a Nanushkának, a McDonald’s-nak és a Vodafone-nak, de ő készített animációs videoklipet a MaryPopkids-nek is. Legújabb munkája egy háromrészes reklámszpot egy nálunk ismeretlen indiai farmermárkának, a Killer Jeans-nek, mely egész új irányból fogja meg a farmer és a márka nevében szereplő "gyilkos" szó lényegét.

A Stellar Circus produkciós cég felkérésére állt össze Menzkie és Robert Maly operatőr, hogy három szpotot forgasson az indiai Killer Jeans-nek egy Moszkvakörnyéki erdőben. A kocepció szerint valami szépet szerettek volna készíteni az állatokkal közösen, így lettek a videók főszereplői a farkasok, tigrisek, medvék – írja Designyoutrust.com, ahol a filmek mellé készített reklámfotókat is megnézheti, melyeket egy híres orosz fotós, Katerina Plotnikova készített. A reklámhoz természetesen hashtag is tartozik, ez esetben a #togetherasone, azaz kábé "együtt-egyként", mely az állatok és emberek közösségét hangsúlyozza. Alább pedig egy rövid interjút olvashat Menzkie-vel:

A koncepció kitől származott?

A kampány alapja az volt, hogy állatokkal közösen forgassunk valami nagyon szépet és természeteset. A forgatással párhuzamosan a kampány fotóit a híres orosz fotós, Katerina Plotnikova készítette. Ő nagyon tehetséges ebben a témában. Az alap üldözős koncepciót az ügynökség találta ki, amit az előkészületeknél pontosan kidolgoztunk. Ki kellett találni a látványvilágát, hangulatát, ritmusát, illetve hogy ez technikailag hogyan lesz megvalósítható.

Milyen hosszú volt az előkészítés?

Az előkészületek gyorsan lementek. Nagyjából 1­-2 hét volt.

Killer Jeans TVC - The Tiger from Menzkie on Vimeo.

Kik a magyar stáb?

Koncz Teréz és Olajos Tamás voltak a producerek, ők a Stellar Circus. Az operatőr pedig Maly Róbert volt. Még nem dolgoztam együtt velük, ez volt az első közös munkánk, de nagy élmény volt! A stáb többi tagja orosz volt, beleértve az állatokat is.

A kinti stábot ki szerezte, hogy állt össze?

Az itthoni producerek intézték a kinti produkciós céget, akik segítettek leszervezni a moszkvai forgatást és a fotózást.

A helyszínt ki találta?

Egy orosz location manager küldött nekünk fotókon helyszín opciókat és a legjobbakat megnéztük személyesen az előkészítési napokon.

Killer Jeans TVC - The Bear from Menzkie on Vimeo.

Milyen volt vadállatokkal dolgozni? Volt már ilyen élményed korábban?

Stepa, a maci elképesztően aranyos és kedves volt, folyamatosan mindenki ölelgette. Pacsit is adott. A farkasok megállás nélkül rohangáltak, az idomárok alig tudták elkapni őket. Végül a tigris, nehéz eset volt... Mivel egy nagymacska, azt csinálta, amihez éppen kedve volt, és nagyon nehezen lehetett rávenni bármire is. Flakonokkal zörögtünk neki, hússal csalogattuk, de csak egy-­egy hasznos pillanatot tudtunk elcsípni. Kérdeztük az idomárt, hogy leszedhetjük­-e a nyakörvet és a pórázt. Azt mondta, hogy persze, de akkor simán lehet, hogy széttépi a stábot. Szóval inkább rajta maradt. Az állatokkal maximum 2 órát lehetett forgatni, mert utána elfáradnak és ingerlékenyek lettek volna. Ebben az időintervallumban leforgatni, úgy, hogy sokszor elég véletlenszerűen cselekednek, nagy kihívás volt, de pont ettől izgalmas ez a szakma!

Milyen hosszú volt az utómunka? Mik voltak a nehézségek?

Az utómunka elég hosszadalmas volt. Több hétig dolgoztunk rajta, mert elég sokféle variációt csináltunk. Vágásokban is, zenékben is, fényelésekben is. Sok időbe telt, mire megtaláltuk a végső formáját, amivel az ügynökség is és mi is elégedettek lettünk.

Killer Jeans TVC - The Wolves from Menzkie on Vimeo.

Milyen munkáid vannak egyébként mostanában?

Januártól kiköltözöm Angliába, szóval most elkezdem a kinti dolgaimat szervezni. Ezen felül épp befejeztünk egy rövidfilmet Nagy Zsolt és Fátyol Hermina főszereplésével, ami hamarosan látható lesz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra