Adjunk Birkint a kis Jézusnak!

A Dailymailen találtuk ezt a fantasztikus egyetemistát, bizonyos Chris Rellas-t, aki azt a nem mindennapi ötletet vette a fejébe, hogy márkás kiegészítőket ad a klasszikus festmények klasszikus szereplőinek. A lap szerint rövid idő alatt több mint 24 ezer instás rajongót szerzett húzásával, ezt mindössze pár mókás helyre photoshopolt táskával és napszemüveggel érte el, mint például Botticcelli kis Jézusa, aki Birkin táskát tart édesanyjának. De nem rossz látni Raffaello Elisabetta Gonzagáját sem napszemüvegben. 

A fiatalember a Georgtown University honlapján nyilatkozott arról, hogy az ötlet tavaly ütött szöget a fejében, amikor szakmai gyakorlaton volt egy magazinnál. Annyira megtetszett neki az ötlet, hogy hirtelen felindulásból rögtön elkészített vagy hatot, mivel szerinte kimeríthetetlen az ötlettár, és azóta is, ha bármilyen márkás holmit meglát, rögtön klasszikus környezetbe akarja helyezni azt.

Az egyik legszínesebb műve John William Godward táncoló lánya, de például érdekes adalék, hogy például az eredeti Hidmarch Frosties Maxi Featherweight Ebury táska, rajta a Kellogg's karakterrel 1350 angol fontba (hatszázezer forint) kerül. 

Chris Rellas (@copylab) által közzétett fénykép,

A tinilány William-Adolphe Bouguereau 1896-os festményén, a hullámon egy 2100 fontos (933 ezer forint) Chanel táskával a vállán várja a habokat, de a fiatal (19 éves) művész Botticellit sem kímélte, hiszen a Birkin táskás kép mellett a Vénusz születését is megerőszakolta egy Poppy Lissman táskával. 

De nemcsak táskát vagy napszemüveget használt előszeretettel Rellas, hiszen Mary Cassat festményén painting a Varrónő a kertben című alkotáson a varrótűket egy iphone-ra cserélte, de az is mókás, ahogy Versace-ba öltöztette David Hockney úszóját. 

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek