Tartson divathétvégét!

2015. novemberében, mint minden ősszel, ismét megrendezésre kerül a Marie Claire Fashion Days, melyre idén is érdemes ellátogatni, hisz olyan fiatal magyar márkákat ismerhet meg az ember, amikkel máshol nem feltétlenül találkozhat. A pénteki szakmai napon jártunk, hogy megmutassuk, mire számíthat, ha elindul a Várkert Bazárba: az első bemutatókon hazai sztárok, ismert emberek vezették fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2016-os tavaszi–nyári kollekcióit.

A NUBU ruhájában Verrasztó Evelynt, Sármán Nóra csipkékkel tarkított összeállításában Pásztor Annát, Konsanszky Dóra kreálmányában a Blahalouisiana énekesnőjét, Schoblocher Barbarát, az Elysian letisztult darabjában Epres Pannit, Tomcsányi Dóri kollekciójában Balla Esztert, az egyetlen férfi tervező, Benus Dani szintén egyedüli férfi „modelljeként” Lengyel Tamást, a The FOUR kreatív szerelésében Horányi Julit, míg Oláh Zsigmond és a Zigi tetőtől talpig nőies outfitjében Rúzsa Magdit láthattuk. Szombaton és vasárnap összesen 29 magyar tervező, két hazai és két londoni divatiskola, valamint számos nemzetközi márka divatbemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők – részletek a hajtás után!

Daniel Benus

Kevés magyar tervező gondol a férfiakra, Benus Dani az egyik kivétel: 2016-os tavaszi-nyári kollekcióját geometrikus minták, élénk színek és karakteres formák jellemzik, melyek nem csak a kifutón mutatnak jól. Bár elsőre azt gondolhatja, utcai viseletnek ezek a ruhák túl jelmezszerűek, de egy-egy Benus darab simán beépíthető egy visszafogott férfi ruhatárába is. Egyébként az se lenne ördögtől való, ha a pasik végre kilépnének a kockás ing-farmer kombóból és bevállalnának különlegesebb ruhákat is.

Dori Tomcsanyi

A tervezőnő kollekcióját láthattuk már pár hete, és már akkor elnyerte tetszésünket a cserkészes, balatoni nyaras tematika, mely egy kis fantáziával akár a Hunter S. Thompson trend jegyében is elsüthető lesz jövő nyáron. Nekünk még mindig a virágos, geometrikus nyomatok a kedvenceink, különösképp a selyemingeken, tunikákon. Hordható, kényelmes, mondhatni: praktikus és szép kollekció ez is.

Elysian

Az Elysian teljesen más stílust képvisel: a tervező, Bódis Boglárka jól megtalálta helyét az alkalmi- és formális ruhák piacán. A jövő nyári szezonra Bódis a szokásosnál játékosabb, Smart & Brave címre keresztelt kollekciót tervezett, melyet részben a vízi sportok öltözködéskultúrája inspirált, így sportos szabásvonalakkal ötvözte az elegáns, finom anyagokat.

Konsansky

Fekete, fehér és irizáló zöld színekben úszik a 2016-os, "Absantee - Távollevő/Hiányzó" néven futó Konsánszky kollekció, mely egyszerre idézi a 20-as évek dzsesszkorszakát és a 80-as évek sportruháiba oltott nőies sziluettjeit. Kedvencünk az anyaghasználat volt, az irizáló zöld bőr levett a lábunkról, de például a mosható elasztikus bőr és a négyzetalakú flitterekkel kirakott estélyi mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Nora Sarman

Sármán kollekciója egyszerre hercegkisasszonyos és középkorian borzongató, egyszerre romantikus és punkos. A különleges összefűzések, érdekes színek, pazar díszítések különlegessé teszik a kollekciót, mely egyébként kézzel festett anyagokból készült és a csipkedíszek is egyedi munkák.

NUDE by NUBU

A NUBU pénztárcabarátibb vonala az indulás óta hatalmas siker. Az almárka a NUBU aktuális kollekciójának dizájnjait és korábbi kollekciók népszerű darabjait gondolja újra hordható és megfizethető formában. A nagy feliratos tréningfelsők, vászonszoknyák és lezser sziluettek nem mennek ki a divatból a márka szerint, mely rendhagyó módon aktuális kollekcióját mutatta be, mely már kapható boltjukban.

THE FOUR

A THE FOUR tavaszi-nyári ruháit is láthattuk már, de most újra átélhettük a flow-élményt. Ami a ruhákat illeti: a sziluettek a nemzetközi trendek szerint a 70-es éveket idézik, de dinamikusak, a színek a megszokott fekete és fehér mellett a kék, a narancs és a fáradtzöld, az inspiráció pedig (a flow mellett) a 70-es évek fiataljainak "öntudatra ébredése, harcuk az igazukért és az öröm, melyet a cél felé haladás nyújt". 

Zigi

A tervező 2016-os kollekciójában a kényelmes daraboké a főszerep. A lenge anyagok a viselőre helyezik a hangsúlyt, a natúr színek vörössel való kombinálása meglepő, de remekül működik. A szezon meghatározó mintája Oláh Zsigmondnál a kék bársony indamintázat. A kifutón remekül mutattak a Zigi ruhákkal eVe by Eva Remenyi ékszerei; az összes szett úgy, ahogy van, ékszerestül, ruhástul remek választás lesz 2016 tavaszán-nyarán.

Hétvégi programok

Szombat

Ma este még odaérhet 19:00-ra az angol divatiskolák végzős hallgatóinak bemutatójára, mely mindig nagyon érdekes és szórakoztató: a diákok valóban elengedik a fantáziájukat és elképesztő kreációkat küldenek kifutóra.

20:00-kor magyar tervezők jönnek, név szerint: Annaeva, Artisa, Cakó, Zako.

21:30-kor megnézheti a kollekciókat, melyekről írtunk, mivel bemutat Daniel Benus, Dori Tomcsanyi, az Elysian, Konsansky, Nora Sarman, a NUDE by NUBU, a THE FOUR és Zigi.

Vasárnap

Már akár kapunyitásra odaérhet, 12:00-ra, és akkor biztos látja az angol divatiskolák végzős hallgatóinak bemutatóját 13:00-kor, ha szombaton lemaradt volna róla.

14:30-kor megnézheti az Anna Daubner, a Bridget & Olivia, a Prieston és Zsigmond Dora kollekcióit. Ezek után is vannak bőven programok, de mi azt ajánljuk, hogy ha körülnézett, sétáljon kicsit a városban, ebédeljen valahol és:

19:00-kor vegyen részt az 1975, az INQ Concept, a Mei Kawa és Virag Kerenyi bemutatóin.

20:00-kor a Romani Design tart divatshowt (megéri megnézni, mindig érdekes), melyet részben olyan ikonikus nők inspiráltak, akik sokaknak jelentik ma is az igazi nőt, a szépséget, a csábítást, ugyanakkor erőt, függetlenséget, szabadságot sugároznak.

20:30-kor pedig ismételhet, vagy ha szombaton lemaradt, pótolhat, mert ismét  Daniel Benus, Dori Tomcsanyi, az Elysian, Konsansky, Nora Sarman, a NUDE by NUBU, a THE FOUR és Zigi bemutatók következnek és egyben zárják is a divathétvégét.

A Napijegy ára a helyszínen 1490 forint, kétnapos jegy 2680 forint. A helyszínen a bemutatókon kívül rengeteg márka kitelepül, a Gas-től a Tchibón, a Somersby-n, a Vöslaueren át a Marks & Spencerig, szóval mindig lehet kapni frissítőt és kávét, a legtöbb standon készülnek meglepetéssel, játékokkal. Bővebb infó itt!

Oszd meg másokkal is!
Mustra