60 milliót dobtak össze eddig a jövő melltartójára

A melltartó csak bosszúságot okoz mindenkinek és valószínűleg, ha nem lennének praktikus okai a viselésének, senki nem is hordaná. Főleg nyáron kényelmetlenek, amikor az ember egyébként is izzad – ezt pedig csak tetézi a testre tapadó merevítő és a pántok. Úgy tűnik, ennek most vége: az internet (és az adakozók) felkapták a fejüket a Knix Wear újdonságára és már most 60 millió forinttal támogatják az ötletet.

A leírás szerint az Evolution Bra névre hallgató ruhadarabot úgy tervezték, hogy nyolc melltartó legyen egyben, ráadásul az anyaga antimikrobiális, semlegesíti a szagokat, elvezeti a nedvességet és gyorsan megszárad. Bár a projekt egyelőre még csak ötlet szintjén létezik, egész ígéretes: hiába van még hátra több hét a pénzgyűjtésből, már most túllépték a tervezett 30 ezer dollárt (kicsivel több mint 8 millió forintot) – egészen pontosan szeptember utolsó hétvégéjén 211 ezer dollárnál (60 millió forintnál) tartanak. Mivel eddig 2700-nál is többen adakoztak, azt jelenti, hogy fejenként átlagosan 22.222 forinttal járulnak hozzá a projekthez.

Az eredeti célkitűzés szerint minél több pénz folyik be, annál több méretet tudnak majd gyártani – úgy néz ki, erre nem lehet majd panasz: az 55 dollárba (15 ezer forintba) kerülő ruhadarabot 70B-től egészen 85F-ig veheti majd meg. „Olyan terméket alkottunk meg, amire a nők mindig is vártak. Olyan, mint a kaméleon: egyszerre divatos és funkcionális és viselhető a hétköznapokon, de sportoláshoz is" – mondta Johanna Griffiths alapító a Mashable-nek. A melltartó két állítható pánttal érkezik (fekete és bézs színben), kifordítható és nincsen alsó merevítése.

Facebook / Knix Wear

A Knix Wear neve egyébként nem ismeretlen: két évvel ezelőtt az Indiegogón nyomultak hasonló kalapozással – az akkori pénzből egy hasonlóan sokoldalú bugyit alkottak meg. A melltartót részben az alsó okozta sikereken (100 ezer darab eladása 35 különböző országban) felbuzdulva kezdték el megálmodni. Griffiths azt is elmondta, hogy náluk a funkcionalitás fontosabb – szerinte a cégek manapság pont fordítva gondolkodnak és mindent a kinézetre bíznak és vagy kényelmes lesz az adott darab vagy sem. A Knix Wear nem bízta a véletlenre: az elmúlt 10 hónapban hetven nőn tesztelték a darabokat jógázás, úszás, alvás és munka közben. Jó hír: ha legalább 50 dollárral (14 ezer forinttal) hozzájárul a projekthez, ingyen szállítanak önnek egy ajándék darabot, előre láthatóan novemberben – de siessen, gyorsan fogynak a rendelhető darabok!

Még több képet és infót itt talál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek