Felöltözni turkálóból férfiként? Nem lehetetlen.

Mivel idén csak 4-5 ruhadarabot vettem és egy kivételével mindet turkálóban, ezért úgy gondoltam, itt az ideje egy használtruhás férfiruhakörképnek. Nem tudom, hogy sorozat lesz-e belőle, mindenesetre először a kedvenc helyeimre (és egy kakukktojásra) látogattam el. Tapasztalatok, árak és fotók a hajtás után.

Általában szerencsés típus vagyok: ha kitalálom, hogy mi kéne, legtöbbször az első üzletben szembejön velem a méretemben (ami 190 centivel és 70 kilóval egész meglepő). Éppen ezért az alapkoncepció az volt, hogy listát írok: mindenhonnan megpróbálok beszerezni egy farmeringet, egy farmerdzsekit és egy chino nadrágot. Mivel már kapásból az első boltban háromból kettő nem volt, így lejjebb tettem a lécet és úgy döntöttem, hogy megpróbálok összerakni egy nadrág-ing/felső-dzseki szettet. Ez már többé-kevésbé sikerült – és legtöbbször nem is az ízlésem, hanem a mérethiány szólt közbe.

Cream - Corvin mozi mellett

Ez volt az első hely, ahova betértem, mivel egyrészt öt percre lakom, másrészt mert pozitív élményeim vannak a bolttal kapcsolatban: találtam már itt gyönyörű Topman-farmeringet és Burton-pulcsit is.

Az üzletben minden ruhatípus külön helyet kap és elég nagy a kínálat is. Pozitívum még, hogy az eladók kedvesek (nem a tenyérbemászó módon), és a címkéken is feltüntetik a hibákat: nem fordulhat elő tehát az, hogy hazamegy és otthon veszi észre, hogy ki van szakadva a frissen vásárolt ing hónalja. (Persze azért egy gyors ellenőrzés a boltban is férjen bele!)

Negatívum, hogy a méretválaszték elég gyér, például hatalmas (XXL-es) méretek nem nagyon vannak, és S-es is kevés – ahogy elnéztem, inkább az L-es méretűek járnak jól. Illetve embertelenül bömböl a zene és ez engem inkább zavar, mintsem vásárlásra ösztönöz.

Itt egy Zara-inget, egy gyerekosztályos H&M nadrágot és egy masszív dzsekit próbáltam: hiába volt az első kettő elvileg a méretem, sajnos sehogy nem nézett ki rajtam, így nem is nagyon szomorkodtam, amikor visszapakoltam őket a polcra.

Mennyibe kerülne a teljes szett? 9997 Ft | Vettem valamit? Nem.

Elérhetőség:  http://www.creamhasznaltruha.hu/

Cím: Budapest, VIII. kerület, Corvin köz

Nyitvatartás: Hétfőtől szombatig 9:30 és 21:00 között.

Green&Go - Ferenc körút

A következő utam a nem messze lévő Green&Go üzletbe vezetett. Itt csak egyszer jártam, de már akkor is megjegyeztem, hogy elég sok a jól kinéző cucc: most például már a kirakatból látszott, hogy nem a "klasszikus" turkálós ingekkel fogok találkozni, ha bemegyek. És így is lett: szerencsére voltak kisebb méretek is és a mintásak sem néztek ki igénytelenül. A bolt maga nagyon tiszta, szép és egyáltalán nincs használtruhaüzletes érzete – sokkal inkább olyan, mint egy fast fashion bolt, csak itt nincs mindenből méret.

Az árak talán itt a legjobbak: a már említett ingek például alapból is csak 800 forintba kerülnek, a mostani akciónak köszönhetően pedig már 390 forintért elvihetőek. Nadrágokat is találni 1-2-3 ezer forintért, dzsekikből viszont elég kevés van és azok is sportosabbak. Eladókból jó sok van, kedvesek és segítőkészek. A többi bolttal ellentétben egész jó állapotú cipőket is ki lehet fogni: ezek 2-3-4-5 ezer forintba kerülnek.

Itt több mindent is bevittem magammal, végül a szettet egy teljesen egyszerű farmerből, egy Reiss-ingből és (jobb híján) egy duplagombos kabátból raktam össze. Majdnem vettem egyébként egy halványrózsaszín H&M inget is: a boltokban 3990-ért kapni, itt pont tizedannyit, 390 forintot kértek érte.

Mennyibe kerülne a teljes szett?  3670 Ft |  Vettem valamit?  Igen, egy Selected Homme pulóvert 990 forintért. 

Elérhetőség:   http://www.greenandgo.hu/

Cím: 1092 Budapest, Ferenc körút 24.

Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig 9:00 és 18:00, szombaton pedig 9:00 és 13:00 között.

Cream - Wesselényi utcai villamosmegálló

Csak az üzlet fotózásánál vettem észre, hogy ugyanannak a franchise-nak a része, mint a Corvinnál található bolt, viszont mivel (természetükből adódóan) nem ugyanazok a ruhák érkeznek a két helyre, így ennek is adtam egy esélyt. Korábban jártam már itt, mert viszonylag gyakran (kéthetente) frissül a kínálat és mindig találtam magamnak valamit.

Az üzletet átalakították, mióta utoljára itt jártam (sokkal igényesebb lett). Sajnos a zene itt is üvölt, viszont a fiúrész egész nagy (lett) és bár dzsekik akadnak, inkább zakókat foghat ki jó áron. Elképzelhetetlenül sok pulóvert kapni itt, ingből viszont régebben mintha több lett volna. Ennek ellenére kettő is volt a méretemben: az egyikhez egy dzsekit és a lehető legkisebb (de még így is túl bő és rövid) farmert választottam.

Egyébként itt jutott eszembe az, hogy miért jobb egy turkáló, mint egy fast fashion bolt: mert itt tényleg a szezonális ruhákat árulják. A fast fashion boltokat már nyáron elöntötte a télikabáthullám, most meg már alig találni normális átmeneti dzsekiket... Negatívum viszont, hogy az eladólány elég lekezelő volt: megkért, hogy akasszam fel a ruháimat a fogasra, majd miután megtettem, látványosan odament és 3 centivel arrébb tette, továbbá a fizetésnél is azt éreztem, hogy zavarom őt.

A felpróbált inget megvettem és a dzsekin is elgondolkodtam, mert akciós volt (1490 forint), viszont az S-es címke ellenére kicsit kicsi volt, így inkább meghagytam másnak.

Mennyibe kerülne a teljes szett? 5788 Ft | Vettem valamit? Igen, egy Topman-inget 1799 forintért

Elérhetőség: http://www.creamhasznaltruha.hu/

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 30.

Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig 9:30 és 20:00, szombaton 9:00 és 16:00 között.

Dorothy&Aby a Teréz körúton

Ugyan ez némiképp kakukktojás, mert inkább outletnek nevezhetnénk, mint turkálónak, de mivel legendák keringenek erről a boltról, benéztem. Miféle legendák? Hát hogy a rendes bolti árnál jóval olcsóbban lehet hozzájutni (legnagyobb részben) az Inditex-boltok kínálatához – mindezt címkésen. A Zara, Bershka és Massimo Dutti cuccok mellett azonban bőven találni még Lefties, Cheap Monday és Mango márkájú cuccokat is. Illetve COS-t, de ezt fájó szívvel említjük meg, ugyanis annak ellenére, hogy 4-5 ezerbe kerül például egy ing, olyan mocskosak, mintha már legalább valaki egy éven keresztül előttünk beleizzadt volna.


A férfiaknak és gyermekeknek szánt részleg nemrég új üzlethelyiséget kapott (a Nagykörút másik oldalán), aminek azért is örülök (nem szeretnék hímsoviniszta lenni), mert nem szeretek úgy vásárolni, hogy órákat kell várni a nőkre a próbafülkéknél. 

Arra készüljön fel, hogy nem itt fogja élete üzletét kötni (az árak nagyjából az üzletek elsőkörös leárazási számait idézik, ami -30 százalékot jelent), és sok a hibás ruha, de ha alapból szereti az Inditexet vagy a fent említett márkák valamelyikét, és van egy jó varrónője, akkor érdemes betérni. Jól jöhet még alapruhatár kialakításánál vagy ruhatár-frissítésnél is: legalább nem kell aggódnia azon, hogy ha valami megtetszik, akkor nem lesz belőle méret. Mert általában van, mondjuk én a magam 38-asával kicsit nehéz helyzetbe kerültem most, mert bármi, amit leemeltem a polcról, 40-42-es volt. 

Ennek ellenére találtam egy barna Zara-nadrágot, amihez egy fehér inget és egy farmerdzsekit választottam. Sajnos negatívum, hogy az eladó itt is úgy viselkedett, mintha zavarnám őt.

Mennyibe kerülne a teljes szett? 15.970 Ft | Vettem valamit? Nem.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/DorothyandAby

Cím: 1066 Budapest, Teréz körút 48.

Nyitvatartás: Hétfőtől szombatig 9:00 és 20:00 között.

Önnek van bevált lelőhelye? Ossza meg velem!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra