Sminkek, melyektől úgy csillog a szemünk, mint a bagzó macskáé

Még a nyári 38 fokban volt szerencsénk ellátogatni a H&M rendezvényére, ahol bemutatták nekünk, hogy milyen sminktermékeket dobtak piacra az ősszel és a sminkek mellett megtudhattuk azt is, melyek azok a trendek, amiket az ősszel követni fogunk – vagy nem. Larion Oscar sminkmester próbált minket eligazítani a termékrengetegben – több mint 700 sminkcucc debütál augusztus 24-én egyes H&M üzletekben, teljesen megújítva a termékskálát, részleteket a hajtás után talál!

Arc

Az arc ősszel hangsúlyt kap, megjelennek a krémes textúrájú pirosítók: a krémes állag jobb, mint a por, de ősszel, télen jó választás lehet a por is. (Nyáron az arc mozgása miatt a lágyabb, természetesebb hatást keltő krémes pirosítót válasszunk.)

Ajkak

Többfajta lehetőséget kínálnak a különböző márkák, most az ajakrúzs ceruza kivitelben érkezett meg, mely ötvözi a rúzs és a szájfény textúráját, könnyebb használni és nagyon tartós, nem véletlen, hogy a sokan piacra dobták ezt a formulát. Larion szerint az is járható út, ha alapnak használjuk a ceruzát, majd arra kenünk ecsettel egy újabb rúzsréteget.

"A marsala a nude és a földszínek különböző tónusából áll össze, és ebből hajlik a bor mélyvörösségének irányába. A borvörös, a bogyós gyümölcsök, klasszik piros, az oroszpiros mind kedvelt lesz az ősszel . A nude és a pink találkozása (a lazac) szintén divat. A rózsaszínes, világos bőrszínhez, kék szemhez zseniálisan illik ez az őszi trend, mely lehet nagyon impulzív, nagyon harsány" – részletezte Larion Oscar.

Szem

Szemhéjpúderekben a paletták időszakát éljük, minden márka palettákat dob piacra, melyeket típus alapján választhatunk ki. A hideg típusoknak a kékes és a semleges paletták, a meleg típusoknak pedig a nude és a barna árnyalatait ötvöző darabok ajánlhatók, de idén mindegyik palettában megjelennek a marsala árnyalatai. A mono szemhéjpúdereknél megjelenik a sárga, amit simán lehet használni a vörös, szenvedélyes csajoknak, és a meleg tónusokkal megáldottaknak. Az egyéniség dönti el, hogy ki mit bír el: akkor jó a smink, ha felragyog tőle az ember!

"A szemhéjszínektől függetlenül mindegyik palettában találhatunk matt és csillogó árnyalatokat egyaránt, sőt az arany, a pezsgő vagy az ezüst, azaz minden ami visszatükröződik, divatos lesz, nem csak a matt és a lágy árnyalatokat érdemes használni!" – derült ki. Viszont fényes, csillámos szemhéjpúdert csak akkor használjunk, ha a szemkörnyéki ráncainkba nem ül be: ez nem kor, inkább bőrtípus-függő: ha már kicsit érettebb a szemkörnyéke, maradjon a matt szemhéjfestékeknél, sokkal fiatalosabb lesz a külseje!

Újragondolt tusvonal és füstös szem

A cicaszem is változik ősszel, eddig ugyanis a felső szemhéjon, kifelé húztunk egy vastagodó tusvonalat, 2015 őszén viszont az alsó szemhéjra kerül a hangsúly. A klasszikus értelemben vett tusvonalnak vége, vagyis nincs vége, de ha valaki nagyon ad a trendekre, az alul húzza a szemét, mert ez az új divat!

Divat lesz továbbá a kék minden árnyalata: a kobaltkék, királykék és társaik megjelennek szemkiemelő tusban is. Larion Oscar szerint a trendkövetők bátran kíséretezhetnek ezekkel a színes tusokkal. "A színes tusok a hideg és a meleg típusoknak egyaránt jól állnak, olyan energiával töltik meg az ember szemét, hogy ha feldobunk egy ilyet, úgy fog csillogni a szemünk, mint a bagzó macskáé!" – legalábbis a sminkes szerint. Ha igazán menők akarunk lenni, akkor vagy a ruhán, vagy a kiegészítőkön vissza kell köszönniük az arcunkon használt színeknek!

A füstös szem is másképp alakul, mint ahogy eddig megszoktuk, sokkal lájtosabb és könnyebben elkészíthető, és az őszi színek dominálnak benne egy kis feketével. Az elkészítési technika megújul, mivel a fekete ceruza kap egy barna alapozást és a fekete csak a szempilla tövére kerül, elsatírozva. Könnyebben elkészíthető és finomabb a végeredmény, mint egy full fekete füstös szemnél.

Szemöldök

Nagy hangsúlyt helyeznek a trendek a szemöldökre, a vastag, azaz természetes szemöldökforma hódít. Persze érdemes formázni a szemöldököt, orrnyergünkön például ne legyen szőr, és érdemes alul is kicsit igazítani rajta, hogy kifelé keskenyedjen el. A szemöldökporokkal a szemöldök alatti bőrt fessük be: érdemes waxot is használni, mert akkor könnyebb lesz bánni a porokkal, és egyben formázzuk is a szőrt. Akkor lesz igazán szép a szemöldök, ha alaposak vagyunk, akkor használhatunk szemöldökformáló viaszt, amely fényt ad, de leköti és fixálja a szemöldököt.

Hol, mikortól?

Az új sminkek augusztus 24-től lesznek kaphatóak a Vörösmarty téri, az Aréna Plázában lévő és a vecsési üzletben. Egy rúzs 2990 forint, a paletták pedig 3490 forintért lesznek kaphatóak: a trendekről meg annyit, hogy szerintünk aztán mindenki úgy sminkel, ahogy akar, az a lényeg, hogy jól érezze magát!
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek