Kvíz: haute couture vagy ready-to-wear?

Az idei haute couture hét legjobb kollekcióinak, legérdekesebb vadhajtásainak, sminkjeinek és celebeinek bemutatása közben elgondolkodtunk azon, hogy vajon miért került a felvonultatott méregdrága ruhák közül egy pár pont az haute couture kollekciókba, miért nem mondjuk a ready-to-wear, a resort, esetleg egy külön menyasszonyi kollekcióba illesztették be őket a tervezők?

Sőt, néha fordítva is megállja a helyét a gondolatmenet: egyre több hordható, hétköznapi viseletre szánt kollekcióba csúsznak be olyan művészi kreációk, amelyek tuti nem mindennapi viseletre lettek kitalálva, sokkal jobban megállnák helyüket a kiváló minőségű jelzővel illetett couture kollekció részeként.

Ezekkel a stílusbeli ugrásokkal nincs is semmi baj, de épp amikor túltettük volna magunkat a dolgon, szembejött a Vogue.com oldalán a Saint Laurent legújabb sajtóközleménye, miszerint a legendás francia divatház 13 év után újra beszáll az haute couture bizniszbe – az általuk lehozott kampányképek pedig teljesen zavarba hoztak minket. A Saint Laurent ugyanis szinte ugyanazzal a remek szabású, klasszikus kosztümmel reklámozza haute couture vonalát, mint amilyenhez hasonlót évről-évre láthatunk a ready-to-wear kollekció részeként.

Ezen felbuzdulva készítettünk egy kvízt, melyből megtudhatja, mennyire van képben a divatházak ready-to-wear és haute couture kollekcióival: vajon ön mindig eltalálja, hogy melyik ruha milyen kollekcióból származik? Keni-vágja a couture-t, a resortot, a ready-to-weart és a bridalt? Csak mi vagyunk bénák?

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék. Sok szerencsét!

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra