9 stílustipp, ami garantáltan működik a hétköznapokban

Biztosan ön is ismeri az a nőtípust, aki könnyed eleganciájával mindig felhívja magára a környezete figyelmét. Ez a stílusérzék már-már szinte bosszantó is lehet, pedig a jól öltözött nők stílusát bárki könnyedén elsajátíthatja, bőven elegendő hozzá betartani egy-két íratlan, ámde annál fontosabb szabályt. Nézze meg a hajtás után, hogy hogyan keltsük a legegyszerűbben a stílusos nő látszatát!

1. Csak semmi cicoma!

Bár a divatos nők nagyon is tisztában vannak az aktuális trendekkel, mégis annyira menők, hogy eszük águkban sincs követni azokat és inkább kitartanak az olyan jól bevált klasszikusok mellett, mint a fehér póló, a jól szabott fekete pantalló vagy farmer, valamint a hegyesorrú tűsarkú és a hétköznapiasabb bakancs. Az efféle szerelésekhez szinte elengedhetetlen a napszemüveg, de jól mutatnak velük a visszafogott arany, illetve ezüst karkötők és nyakláncok is.

2. Kötényruhák, kezeslábasok

A divatos nők ruhatárában feltétlenül ott kell lapulnia legalább egy kötényruhának és egy kertésznadrágnak, de inkább többnek. A jópár szezon óta divatban tartott trend ugyanis az előttünk álló időszakban sem fog kikopni a divatból, bátran kísérletezzünk a kantáros dolgokkal és ne csak pólóval, hanem inggel vagy mintás blúzzal kombináljuk őket. A kertésznadrág az idei szezonban már nem csak bőrből menő, ha igazán trendik akarunk lenni, akkor fehér farmert veszünk. A fazont elsősorban magas-, illetve törpesarkú cipőkkel és bokapántos szandálokkal ajánlott viselni a divatházak szerint.

3. Réteges öltözködés

Míg jópár éve még azzal riogattak a divatházak, hogy visszatér a kilencvenes évek egyik legelborultabb trendje, a nadrág felett viselt szoknya, addig 2015-ben már bátran pakolhatjuk egymásra az egymástól akár stílusban is eltérő ruhadarabokat és a különféle vékony, illetve vastag anyagokat. A Popsugar.com munkatársa szerint abban sincs semmi ciki, ha csőtopot húzunk az időtlen fehér ing fölé, vagy éppen egy hosszabb egyrészest viselünk a farmernadrághoz.

4. Bátran keverjük a mintákat

Aki azt mondja, hogy nem tudja a csíkos darabokat a pöttyössel elképzelni, annak valószínűleg fogalma sincsen arról, hogy milyen klasszul mutat ez a két alapminta együtt. Az igazi divatrajongók sosem dőlnek be a szabályoknak és már-már provokatívan, de mégis könnyedén keverik egymással a legösszeférhetetlenebb nyomatokat és árnyalatokat, melyből végül egészen jó dolgok is kisülhetnek.

5. Rafinált megoldások ingekre

Ruhatárunk egyik kötelező darabjában, az ingben a divatházak is láttak fantáziát és különféle cseles megoldásokkal újították meg – ezen aztán a divatbloggerek csavartak még egyet az elmúlt időszakban. A divatanyagok nézegetése során egyértelművé vált, hogy az ing világoskékben és farmerkékben a legmenőbb a szezonban, szupertrendi csak féloldalt betűrni a szoknyába vagy a nadrágba, ahogy az ujját is ajánlott felhajtva viselni, de ne ódzkodjunk a megcsomózott ingektől sem. Míg a feltűrt ujjú ingben egy céltudatos, önálló nő benyomását keltjük, addig egy középen megcsomózott ing a szabadság, a függetlenség és a nőiesség benyomását kelti.

6. Ne feledkezzünk meg az övről!

A kiegészítő nemcsak a derekunkat emeli ki, de alapjaiban megváltoztathatja a ruha formáját is. Megfigyelhető például, hogy a vékony nők a vékonyabb öveket, míg a teltkarcsúak a szélesebb fazonokat részesítik előnyben. Idén szerencsére mindkettő divatban van, sőt kombinálhatjuk a különleges öveket ingruhával, farmerrel és vintage hatású egyrészesekkel is.

7. A párizsi sikk sosem kopik ki a divatból

Míg a puccba öltözött divatbloggerek hetekig komponálják a szetteket, amikben aztán a divathéten pózolhatnak, addig a francia Vogue 48 éves főszerkesztője, Emmanuelle Alt a maga egyszerű, de mégis elegáns stílusával és kócos frizurájával simán ellopja a showt a magamutogató divatmániások elől. Alt titka csupán annyi, hogy mindig a legegyszerűbb és legjobb szabású darabokban lép utcára, különösen szereti a fekete, a szürke, a barna és a sötétkék pantallókat és zakókat, amikkel általában színben harmonizáló blúzt vagy pólót visel.

8. Pasi-farmer

A celebnők által is előszeretettel viselt boyfriend-jeans egyik nagy előnye, hogy nagyszerűen kombinálható elegáns luxuscuccokkal és kiválóan passzolnak hozzá a méregdrága designer táskák, a túlméretezett ékszerek, valamint a magassarkú cipők és platformszandálok is. Tehát lényegében mindent felvehetünk a pasi farmerhez, tényleg mindennel működik.

9. A kötelező tengerészcsíkos

Egy fekete-fehér vagy éppen kék-fehér csíkos darab vélhetően minden nő ruhatárában megtalálható. A közel száz éve divatban lévő mintát az összes valamirevaló stílusikon elsütötte már Audrey Hepburntől Marilyn Monroe-ig. A hétköznapias, mégis elegáns tengerészcsíkos nyomat idén nemcsak szoknyával és farmerrel menő, több tervező például túlméretezett csíkos felsőkben és nadrágszoknyákban látott fantáziát. Nézze meg a galériában, hogy mit mivel és hogyan érdemes viselni a hétköznapokban!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek