Ezek a nyár legmenőbb ruhaujj-fazonjai

A spagetti pánt, az aszimmetrikus szabás és a pánt nélküli felső izgalmasnak számítottak még valamikor a kétezres évek elején, ma már, 2015-ben viszont inkább a dögunalmas és fantáziátlan jelzők jutnak róluk az ember eszébe. Félreértés ne essék, nincs semmi baj egy jól bevált, kényelmes fazonnal, időről-időre viszont nem árt a színek és az anyagok terén kívül a szabással is kísérletezni egy kicsit. Nem csoda, hogy Vita Kin extravagáns ruhaujjú kreációit szinte azonnal elkapkodták, majd gyorsan a H&M-hez hasonló fast fashion márkák is lekoppintották. Hogy kicsit feldobja a nyár hátralevő részét, összeszedtük 2015 legmenőbb ruhaujj-fazonjait, amit könnyebben beépíthet a gardróbjába, mint gondolná.

1. A harang-ujj

Vagyis a fazon, ami a nyaranta nyíló gyűszűvirágra emlékeztet. Bár nagyon elegáns szabás, meglehetősen nehéz kombinálni, ráadásul szinte lehetetlen rétegezve hordani, pulcsit vagy kabátot csak küszködések árán tud ráerőltetni. Mint a legtöbb nyári ruhaujj, ez is leginkább önmagában érvényesül, így lehetőleg nézzen kicsit utána az időjárásnak, mielőtt felvenné.

@orticola #giardinipubbliciMontanelli today in @vyshyvanka_by_vitakin dress vivaitamoflor.com (amazing flowers) ***

Anna Dello Russo (@anna_dello_russo) által közzétett fénykép,

2. A Bardot-féle elegancia

Az idei nyár egyik legnagyobb trendje a pánt nélküli, vállig húzott felső és/vagy ruha, aminek egy fokkal egyedibb változata a csipkés és hímzett verzió, mely erősen kiemeli a vállat, miközben semmit, vagy épp hogy takar valamit a karokból. Hasonló szabást a Zarától és a Topshoptól kezdve a Dolce&Gabbana-hoz hasonló dizájner márkákig találni, ráadásul nem csak a nyári délutánokra, hanem formális alkalmakra, például esküvőre is tökéletes.   

Alexa Chungnak jól áll a Bardot-féle szabás.
Alexa Chungnak jól áll a Bardot-féle szabás.Getty Images /www.gettyimages.com

3. A ballon

Vagyis a fazon, amiben garantáltan nem kell feszengenie az izzadságfoltok miatt. Mivel az ilyen felsők már önmagában vonzzák a tekintetet, érdemes visszafogott shorttal vagy szoknyával párosítani – ha viszont beválalóssabb, akár Anna dello Russo példáját is követheti és rátehet még pár lapáttal a printek és szabás terén.

#Tbt @aquilanorimondi.official dress @pcademartori bag @adidasoriginals boots

Anna Dello Russo (@anna_dello_russo) által közzétett fénykép,

4. A vérnyomás-ujj

Vagyis a trend, amihez bármilyen ing megfelel, a trükk ugyanis csak annyi, hogy könyékig fel kell hajtani. A legjobb rész pedig, hogy nem igényel semmiféle precizitást: minél spontánabb, annál hatásosabb a végeredmény, ami valahol a hivatalos és praktikus határán mozog. Hasonló összeállításokért érdemes ránézni a Man Repeller bloggerének, Leandra Medine Instagramjára.

**

Man Repeller (@manrepeller) által közzétett fénykép,   

5. A maximum kapacitás

Amit leginkább három jelzővel lehet jellemezni: drámai, színes és legtöbbször hímzett. Ezt a fazont főleg az extravagáns divatot kedvelő nők vállalják be, mint a japán Vogue főszerkesztője, Anna dello Russo, aki remek inspirációs forrás lehet a témában. A legjobb kreációk a Vyshyvanka-inspirált Vita Kin darabok, aminek olcsóbb verzióit már a H&M-hez hasonló fast fashion üzletekben is talál.

Repost @g_lare @erdemlondon dress @dior sunglasses @loewe bAg #parishautecoutureweek15

Anna Dello Russo (@anna_dello_russo) által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Mustra