Bátran építse be ruhatárába a vintage stílust!

Nem az idei szezonban fog kimenni a vintage divatból, sőt a divatanyagok nézegetése közben az is szemet szúrt, hogy az utcai divatban és a vörös szőnyeges eseményeken is népszerűek a 20. század nosztalgikus hangulatát idéző szettek. A vintage stílust azonban korántsem olyan egyszerű követni, oda kell figyelni arra, hogy mit milyen mértékben és mivel kombinálunk, máskülönben azt feltételezhetik rólunk, hogy éppen jelmezbálba készülünk. Nézze meg a hajtás után, hogy melyek azok a trükkök, amelyek betartásával a hétköznapi életben is könnyen alkalmazható a látványos trend, a galériában pedig megnézheti, hogy hogyan viselik a teátrális ruhákat a hírességek!

1. Az aktuális trendekhez igazítsuk a ruhatárunkat

Nem lehetetlen vintage ruhákban követni a divatot, sőt egyes hatvanas-hetvenes években tervezett ruhadarabok sokkal menőbbek, mint azok újragondolt verziói. A legtöbb kortárs designer egyáltalán nem csinál belőle titkot, hogy a divatház archívumából és a múltból merít ihletet kollekciója megtervezéséhez, így szinte minden szezonban akad egy-egy olyan vintage stílusú alapdarab, amit beszerezhetünk a kedvenc vintage boltunkból vagy a minőségibb turkálókból is. Elkerülhetjük a jelmezes megjelenést, ha direkt az aktuális divathullámnak megfelelőn válogatjuk össze a vintage ruhákat.

2. Az aktuális divat szerint készítsük el a frizuránkat és a sminkünket

Nem néznek ránk úgy, mint aki farsangi bálba készül, ha a vintage ruhánkhoz nem füstös macskaszemeket és visszafogott hullámos hajat készítünk magunknak a tükör előtt. Bár a vörös szőnyeges eseményeken éppen szupermenőnek számítanak a negyvenes-ötvenes évek laza hullámos frizurái és kontyai, a szürke hétköznapokban inkább az egyszerűbb smink- és hajtrükköket vessük be a vintage ruhák mellé.

3. Használjunk modern kiegészítőket

Drámain őrült hatást keltenek a modern cipők, táskák és napszemüvegek, ha keverjük őket a vintage stílussal. Persze ebben az esetben is ésszerűen kell válogatnunk, figyeljünk rá például, hogy a ruha színe visszaköszönjön a kiegészítőkön is. Az élénkebb színű ruhák esetében célszerűbb fekete színű kiegészítőket választani, ahogy egy fekete ruhát is feldobhatunk harsányabb kiegészítőkkel. Ez egy egyszerű és szórakoztató módja annak, hogy modernizáljuk a klasszikus vintage ruhánkat.

4.Keverjük a régit az újjal

„Pár évvel ezelőtt egy kávézóban ültem, amikor megláttam egy nőt, aki egy fehér, viktoránius stílusú blúzt viselt cipzáras pulóverrel és szakadt farmerrel. Ez az egyik legjobb példa arra, hogy hogyan kellene magunkévá tenni a vintage stílust. Egyszerre volt nagyon modern és teljesen egyedi. (Bárhol is vagy titokzatos hölgy, nálam még mindig te vagy a befutó)” – írja a huffingtonpost.com szerkesztője a divathullámról, amit a celebnők előszeretettel dobnak fel motoros dzsekivel és bakanccsal. Nézze meg a galériában, hogy hogyan viseli a vintage ruhát többek között Drew Barrymore, Winona Ryder, Dita von Teese, vagy az Olsen ikrek!

Oszd meg másokkal is!
Mustra