Oldaltáska férfiakon: menő vagy ciki?

Fontos kérdésre keresi a választ a HuffPost: vajon menőnek vagy cikinek számít az átvetős táska férfiakon. A lenti szavazógép segítségével elmondhatja nekünk a véleményét, azonban ne szaladjunk ennyire előre: ahogy a portál, úgy mi is gyűjtöttünk pro-kontra érveket, amelyek akár meg is változtathatják az ön véleményét.

Évekkel ezelőtt több táskám is volt (válltáska, kézben vivős vagy nagy pakolós), a bringázás miatt azonban tavaly beszereztem egy hátizsákot, ami majdnem szó szerint mindig rajtam van. Átvetős fazonút viszonylag kevésszer hordtam, mert kényelmetlennek találom, ettől függetlenül nem látom akadályát annak, hogy valaki csak azért, mert férfi, ne hordhatná. A HuffPost egyébként két végletet hoz fel az oldaltáska szerelmesei közül: az egyik oldalra a hősies Indiana Jones került, a másikra pedig a Másnaposok ominózus jelenete, ami miatt annak is antipatikus lett az oldaltáska, akinak addig semmi baja nem volt vele.

Modell a Louis Vuitton 2015-ös őszi-téli kollekciójának bemutatóján.
Modell a Louis Vuitton 2015-ös őszi-téli kollekciójának bemutatóján.Catwalking / Europress / Getty

A HuffPost egyébként Facebookon kérdezte meg az olvasóit a kiegészítőről, amit ők a man (férfi) és a purse (erszény) fúziójából eredően csak egyszerűen murse-nek neveztek el, mi pedig a továbbiakban ferszényként hivatkozunk rá. „Hölgyeim és uraim! Mit gondolnak a ferszényről? Stílusos kiegészítőről van szó?” – hangzott a kérdés, most pedig következzenek az arra érkezett válaszok!

Mellette

  • „Ez azt jelenti, hogy nem kell nekem cipelnem a férjem cuccait? Akkor igen!”
  • „Szerintem nagyon jól néznek ki. Manapság a férfiaknak is egy csomó dolgot kell magukkal vinniük. Egy stílusos pasi könnyedén tudja viselni.”
  • „Nemrég jöttem vissza Olaszországból és a dögös pasik mind ilyeneket viseltek. Miért ne?!”
  • „Nekem van egy, de csak az országon kívül használom. Bárhol máshol teljesen normális.”
  • „A ferszény és a férfikonty is eszméletlen menő!”
  • „Ha tetszik, viseld. Ha rózsaszín glitteres Hello Kitty-táskát akarsz, viseld azt. Csináld, amit szeretsz és fejezd ki a személyiséged. Az nem számít, hogy én vagy más mit gondolok, gondol.”
  • „Imádom a ferszényem! A legjobb módja egy könyv, laptop, e-book olvasó, tollak, iratok és pénz cipelésére, hiszen így mindig kéznél vannak!”
  • „Én is hordok oldaltáskát, hiszen inkább ez, mint a teletömött zsebek. Mondjuk a ferszény szótól a hideg ráz, maradjunk az oldaltáskánál.”
  • „Inkább ez, mint az övtáska!”
  • „Kit érdekel? Ettől nem lesz kevésbé férfias, semmivel sem más, mint egy hátizsák.”

Ellene

  • „Hacsak nem vagy a pasi a Másnaposokból vagy az Indiana Jones-ból, akkor bizony idiótán mutat majd rajtad.”
  • „Nagyon 70-es évek. Nem vagyok nagy szerelmese az uniszex trendnek, de valószínűleg kényelemből viselik. Mondjuk azt nem értem, miért kell a férfiaknak minden, ami a nőknek is van. Bárcsak az alacsonyabb fizetésre is ennyire vágynának.”
  • „A következő mi lesz? A magassarkú?”
  • „Nem... egyszerűen nem.”

Úgy tűnik, a téma annyira megosztó, mint az, hogy vajon van-e keresnivalója a mazsolának a túrós rétesben (egyébként nincs), így kíváncsiak vagyunk arra, önnek mi a véleménye a témáról: ha bejönnek önnek az átvetős táskák a pasikon vagy csak simán annak a híve, hogy mindenki hordjon azt, amit akar, akkor a MENŐ gombra nyomjon, ha pedig a gondolattól is rosszul van, akkor a CIKI-re!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (2458) (2371) Ciki!
Mustra