Előzze meg a divatot!

Lassan összeáll a kép, hogy mit pakolunk majd a bőröndbe, ha megütjük a főnyereményt és a tél kellős közepén támad kedvünk egy kiadós tengerparti nyaraláshoz. A mérvadó divatházak 2016-os resort kollekciói után összeállítottunk egy listát arról, hogy milyen trendeket érdemes követnie annak, aki komolyan veszi a luxusmárkák nyaralós összeállításait. Jó hír, hogy már most utánozhatja a jövő januári divatot – részletek a hajtás után!

Menő lesz a fehér, a sárga és a kék

Több divatház is egyetértett abban, hogy a 2016-os resort szezon egyik legmeghatározóbb színe a fehér lesz, Alexander Wang például hosszú fehér pólóruhában, Donna Karan bő nadrágban és csőtopban, míg Ralph Lauren ingruhában gondolkodott. A Brock Collection szerint fehér báliruhában járunk majd, a Camilla and Marc és a Tibi tervezői azonban inkább a hétköznapiasabb és kényelmesebb formákban gondolkodtak a tervezés során.

A fehér mellett trendi lesz sárga, amiben az Altuzarra, a Preen és a Tibi is látott fantáziát, ahogy a kék sem kopik ki a divatból a télen. Stella McCartney világoskék ingruhát tervezett, a Misha Nonoo tervezője szerint pedig Barbie-kék hosszú ujjú felsővel hordjuk majd a farmerszoknyát. Carolina Herrera is világoskékben gondolkodott a klasszikus A-vonalú ruhák tervezése közben, míg a Louis Vuitton a farmerkéket, Gabriela Hearst pedig az éjkéket részesítette előnyben. Azért nem egy nagy kihívás már most júliusban fehérbe és sárgába öltözni, próbálja meg és mondja azt, hogy már most 2016-ban él!

Csíkos és kockás ruhákban telelünk

Fekete-fehér csíkokkal díszítette resort kollekcióját a Calvin Klein és a Giulietta tervezőcsapata is, a Misha Nonoonál pedig inkább a hetvenes évek színes csíkjai domináltak. Nagy kedvencünk volt a Preen, ahol a tengerész stílust hozták össze az iskoláslány vonallal. A Christian Dior és a Thom Browne rajongók inkább kockás szettekben utazgatnak majd a következő szezonban. Mellélőtt viszont az Edun tervezője, aki állatmintás anyaggal mosta össze kockás ingruháját.

Virág és retro minták

Míg a Chanelnél leginkább a cukorka árnyalatok voltak jellemzőek, addig a Dior egymástól eltérő színekkel kísérletezett, a Guccinál pedig a cikk-cakk minták voltak túlsúlyban. Az olasz divatházhoz hasonló nosztalgikus hangulatban gondolkodott idén Michael Kors is. A mutatós minták mellől idén sem tűnnek el a romantikus virágminták, ilyen nőies ruhákban gondolkodott többek között az Erdem, Carolina Herrera, a Suno, Diane von Furstenberg és az Oscar del a Renta tervezői is.

Áttetsző- és királylány-ruhák

Nem kérdés, hogy a trendet a vörösszőnyeges eseményeken végiglejtő celebnőknek köszönhetjük. A feltűnést keltő ruhák az elmúlt időszakban kiléptek a díjátadók világából, így a Burberry, Diane von Furstenberg, a Thakoon, a Dior és Donna Karan szerint sem lesz majd ciki egyszál semmiben flangálni a luxusszállodában. A „pucérruhák” mellett királylányos szettekben is nyaralhatunk majd, legalábbis a Chanel, a Louis Vuitton és a Rebecca Taylor szerint egészen biztosan.

Nadrágkosztüm

Az idei resort kollekciók egyik legnagyobb meglepetése a nadrágkosztüm felbukkanása volt, nem igazán értjük, hogy mégis ki menne el nyaralni irodista ruhában? Mindenesetre ilyen kényelmetlen együttesben nyaraltatná közönségét a Gucci, mely egy virágmintás és egy bölcsészlányos fazont is kifutóra küldött. Alexander Wang a városi fiatalokat célozta meg szettjével, a Giulietta bő nadrággal dolgozott, a Bottega Veneta szerint pedig jövőre sem kopnak ki a pasztell árnyalatok a divatból.

Kertésznadrág és overall

Jópár szezon óta divatosak ezek a kényelmes szettek, így inkább az lett volna furcsa, ha éppen a resort kollekciókból hagyták volna ki a hétköznapias fazont a divatházak. A Louis Vuitton narancssárga kertésznadrágot, a Fendi pedig farmeroverált dob majd piacra decemberben, de a forma felbukkant a Chloé, a Ralph Lauren és Tory Burch kínálatában is.

Rakott szoknya

Az örökzöld formát idén sem hagyták ki a divattervezők a resort kollekcióikból. A Gucci szerint áttetsző blúzzal hordjuk majd, az Altuzarra tervezői pedig szőrmepapuccsal kombinálnák. Az Edun fekete zoknival és túlméretezett fehér zakóval modernizálta a klasszikus szoknyát, ahogy Michael Kors kollekciójában is fehér zakóval tűnt fel a szezonban. Nézze meg az óriásgalériában, hogy milyen szerelésekben járnak majd hajókázni és koktélpartikra a kőgazdagok!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra