Angyaljelmezben ment temetésre

A 29 éves, Teignmouth-ban élő Eve Hazelton tavaly július 1-jén úgy döntött, egy éven át keresztül jelmezeket hord majd minden nap – mégpedig azért, hogy pénzt gyűjtsön egy mellrákkal foglalkozó szervezet, a CoppaFeel számára. A 365 nap letelt, a végeredmény pedig elég sikeresnek mondható, ugyanis több mint 30 ezer fontot (12 millió forintot) kalapozott össze – olvasható a DailyMailen. Galériánkban megmutatjuk, mit viselt a nő, aki még egy temetés alkalmából is jelmezbe bújt.

Eve Hazelton a közösségimédia-profiljain osztotta meg, hogy éppen mit visel: akadt olyan nap, amikor kalózként ment munkába, a projekt utolsó napján pedig bohócként mutatkozott. A nő egyébként elmondta, hogy az egyéves móka után kicsit fura érzés, hogy nem jelmezben indul útnak. „Azt sem tudom, mi a divat most, hiszen normális ruhát egy éve nem viseltem. Van pár farmernadrágom és pólóm, de annyira unalmasnak tűnnek a gladiátor-, gorilla és porondmester-jelmez mellett" – nyilatkozta. „Sokkal nehezebb volt, mint gondoltam, de már most hiányzik" – tette hozzá.

A Hazelton által választott szervezet egyébként az önvizsgálatot népszerűsíti és a korai felismerésben segít a nőknek. „Annak ellenére, hogy minden nyolcadik nőt érinti a betegség, csak kevesen nézik át a testüket az árulkodó jelek miatt" – indokolta döntését az Angliában élő nő, aki gyermekként is szeretett beöltözni. Kíváncsi arra, hogyan finanszírozta Hazelton a mókát? Természetesen nem saját zsebből, hiszen azok pont el is vitték volna a pénzt, amit "megkeresett": egy jelmezkölcsönző biztosította számára az évszaknak megfelelő öltözeteket. Amikor megkapta őket, az összes régebbi "hagyományos" (kivéve az esküvőjén viselt) ruháját összepakolta és felajánlotta egy jótékonysági szervezet számára. Ezután pedig minden nap másnak öltözött – egy családi temetésen például angyalnak, mert azt gondolta, hogy ez a leginkább tiszteletteljes. Szerencsére az ismerősei is támogatták.

„Amikor a nyaraláson a komppal utaztunk, egy tengerészruha volt rajtam, a tengerparton pedig természetesen Baywatch-fürdőruha. A halloween és a karácsony volt a legkönnyebb, ugyanis ott nem én voltam az egyetlen, aki beöltözött" – mesélte a DailyMailnek Hazelton. „Nagyon hálás vagyok, hogy mindenki mellettem állt és a támogatást is köszönöm. Sajnos voltak, akik kinevettek és figyelemre éhesnek, illetve narcisztikusnak tituláltak. Éppen ezért a támadások ellen is szeretnék kiállni" – tette hozzá. A projekt egyébként a pénztől eltekintve is sikeres volt, ugyanis volt olyan nő, aki annak hatására kezdte el vizsgálni magát – és talált is egy csomót. Mellrákot diagnosztizáltak nála, most éppen kezelés alatt áll.

Ha szeretne adakozni, ide kattintva ön is megteheti. Ne felejtse el megnézni a galériánkat, amelyben megtalálja a jelmezeket, de ami még fontosabb: ma este fürdésnél vizsgálja meg magát!

Oszd meg másokkal is!
Mustra