Bevállalósabban öltöztek a pasik a 70-es években

Melyik bolygón éltek ezek a férfiak? Teszi fel a jogos kérdést a boingboing.net szerkesztősége az egyik hetvenes évekből előkerült fotósorozat láttán, amelyen mókás, mai szemmel nézve röhejes ruhákban pózoló férfi katalógusmodellek láthatóak. A látványos fényképek alapján negyven évvel ezelőtt sokkal merészebben és kreatívabban válogatták össze ruhatárukat a férfiak, ahogy jól láthatóan még nem volt ismert az egészséges testkép project és az olykor túlszaladó Photoshop sem.

Az őrült hetvenes években úgy tűnik, hogy a férfiaktól sem álltak távol az olyan harsány, nőies színek, mint a napsárga, a Barbie-kék, a mustár, a lilás és a piros árnyalatok, ahogy előszeretettel viseltek kötött és szatén szereléseket is a hétköznapokban és a hálószobában. A divatházaknak köszönhetően akkoriban a férfiak is hordtak magasított derekú nadrágot, de az egyrészes, metálfényű fürdőruha sem volt ciki akkoriban.

Nemcsak a bajusz és a szakáll tért vissza a trendek közé az elmúlt években, hanem a csíkos felső, a klasszikus fehér póló, a képregénymintás ruhák és a három csíkos Adidas tornacipő is, de ezért reméljük, hogy a fűzős kötött pulóvereket, virágmintás ingeket, a cipzáras kezeslábasokat, a pasztell árnyalatú nyaksálakat és egyéb öltönydíszeket nem kívánják újra visszalehelni a köztudatba a hatvanas-hetvenes évek kultúrájából sokat inspirálódó designerek. Kattintson a galériára, ahol szuper pózokat, frizurákat talál, de még annál is viccesebb férfiruhákban és fehérneműkben gyönyörködhet!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek