Rövid hajat szeretne? Itt van hozzá egy teszt!

John Frieda szerint ezek a celebnők jól döntöttek, amikor rövid hajat vágattak.
John Frieda szerint ezek a celebnők jól döntöttek, amikor rövid hajat vágattak.Europress / Getty

Némi fenntartással kezeljük azt a legújabb módszert, amelyről a DailyMail írt és amelynek az a lényege, hogy bárki fél perc alatt leellenőrizheti, hogy jól állna-e neki a rövid haj – mindezt anélkül, hogy meg kéne szabadulnia tőle. Az ötlet egy celeb stylisttól származik és bár lehet benne ráció, szerintünk nem ennyire egyszerű a képlet.

Az Emma Watson-robbantotta kisfiús rövid haj mellett most a bob (bubi) és a "long bob" fazonok népszerűek a hírességek körében – elég mondjuk Jessica Albára vagy Kim Kardashianra gondolnia. Azonban közülük sem áll mindenkinek jól a rövidebb frizura, ez pedig – legalábbis John Frieda szerint – azért van, mert nem alkalmazták a 2,25 inches szabályt. A saját magáról elnevezett márka tulajdonosa szerint akkor engedjük meg a fodrásznak, hogy ollóval essen a hajunknak, ha a fülünk alja és az állunk között maximum 5,5 centi van.

A celebek is választanak néha rosszul

„Minden a szögektől függ: Frieda az arcokat tanulmányozva jött rá, hogy az állcsont határozza meg, hogy valakinek a rövid vagy a hosszabb haj áll-e jól" – nyilatkozta Giles Robinson, az egyik angol John Frieda-szalon képzési igazgatója. Ha ön is szeretné tesztelni magát, akkor fogjon egy ceruzát, amit vízszintesen az állához rak, a vonalzót pedig tegye a füléhez, végül pedig olvassa le a távolságot. (A DailyMail cikkében láthat egy ábrát arról, hogy miként kell mérnie, ha nem egészen világos.)

Ezeknek a hírességeknek viszont kerülniük kellett volna az ollót - legalábbis Frieda szerint. Ön mit gondol?
Ezeknek a hírességeknek viszont kerülniük kellett volna az ollót - legalábbis Frieda szerint. Ön mit gondol?Europress / Getty

Már kitalálhatta, hogy a módszer szerint azok szorulnak ki a körből, akinek hosszúkás fejük van. Giles szerint a rövid fazon legjobban Rosie Huntington-Whiteley-nek, Lily Collins-nak és Emma Stone-nak áll, Jessica Alba, Kim Kardashian és Sarah Jessica Parker viszont jobban jár a váll alá érő fürtökkel. Kerestünk képeket a celebnőkről és azt kell, hogy mondjuk, Parker (igaz, 2002-es fotó) és Alba hajával semmi gond nincs: nem lehet, hogy a centik helyett azt kéne nézni, hogy mennyire illik az adott fazon a viselője fejformájához? Ön mit gondol erről a praktikáról? 

Ez a praktika

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek