Tengerészcsíkos ruhák régen és ma

Az idei évben sem kopnak ki az olyan klasszikusok a divatból, mint a fekete blézer, a farmernadrág vagy a tengerészcsíkos trend, ami nélkül valószínűleg már el sem kezdődne a tavaszi-nyári szezon. A tengerész stílus Coco Chanelnek köszönhetően a húszas évek óta töretlenül népszerű nemcsak az utcai divatban, de a vörösszőnyeges eseményeken is. Nézze meg a hajtás után, hogy hogyan hordják a mindig fiatalos kék-fehér, illetve fekete-fehér csíkos szereléseket napjainkban és hogyan viselték azt a múlt század közepén!

Míg az 1920-as években élére vasalt pantallóval, kardigánnal vagy az elmaradhatatlan gyöngynyaklánccal hordták a híres csíkos trendet, addig az ötvenes-hatvanas években már szűk póló formájában volt népszerű, sőt előfordult, hogy egy forrónadrágon kívül nem is igen viseltek hozzá mást. A hippikorszak és a miniruha-forradalom éveiben inkább az A-vonalú egyrészeseket látták el a tervezők csíkokkal, míg napjainkban már szinte minden stílusban elsüthető tengerészcsíkot kaptak a kötött pulóverek, a koktélruhák és a pólóruhák is az elmúlt években.

A 20.században olyan ikonokat kaptak lencsevégre tengerészcsíkos ruhában, mint Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, Jane Birkin, vagy Marilyn Monroe, de az időtlen trend a mai hírességek és celebnők körében is igencsak népszerű – írja a vogue.it. Az elátkozott generáció című film sztárja, Rose McGowan például olyan modern kiegészítőkkel kombinálja a klasszikus darabot, mint a neonzöld tűsarkú, vagy az idei szezon slágerének számító szoknyanadrág. Miley Cyrus szerint Dr.Martens bakanccsal és kerek napszemüveggel menő, míg Gwen Stefani inkább cicás szemüveggel, kalappal és nőies magassarkú szandállal viseli csíkos felsőjét.

A csíkos trend nagy rajongója Reese Witherspoon, Jessica Alba és Olivia Munn is, de Kendall Jenner és Sarah Jessica Parker is jópárszor utcára lépett már ilyen szerelésben. Jenner egy piros kalappal, Parker pedig egy kisméretű Chanel táskával tette még stílusosabbá csíkos összeállítását. Emma Watson a fent említett sztárokkal ellentétben egy fokkal futurisztikusabb csíkos pulcsit választott, míg Beyoncé meglepő módon beérte a Topshop kínálatának fekete-fehér csíkos ruhájával. Nézze meg a galériában, hogy mennyit változtak a csíkos ruhák az elmúlt pár évtizedben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra