13 ruhadarab, amitől franciásan sikkes lesz a gardróbja

Hasznos összeállítással jött ki a minap a harpersbazaars.com szerkesztősége, akik egy csokorba szedték azokat a ruhadarabokat, amelyek nagy valószínésűggel minden elegáns francia nő ruhatárában megtalálhatóak. A hajtás után megnézheti, hogy mi Marion Cotillard vagy Laetitia Casta könnyed stílusának a titka és megtudhatja, hogy milyen klasszikusokkal teheti még sikkesebbé gardróbját!

1. Kis piros ruha

A franciák ritkán viselnek színes ruhákat, de ha mégis, akkor azt mindig eltúlozzák és nemcsak egy színes blúzzal vagy cipővel dobják fel szettjüket, hanem például tetőtől-talpig pirosba borulnak. Marion Cotillard is előszeretettel visel ilyen szereléseket, ami semmilyen más kiegészítőt nem igényel, bőven elég hozzá egy természetes hatást keltő smink és egy fekete tűsarkú.

2. Fehér póló

Kevés olyan ruhadarab van, amiben olyan lazának és elegánsnak tűnhetünk, mint egy bővebb szabású klasszikus fehér póló. Az egyszerű felsőrész idén több féle nyakkivágásban és haspóló formában is jelen van a piacon. Sokoldalúságának köszönhetően bármivel felvehetjük, bőr miniszoknyával, ceruzaszoknyával vagy akár egy szűk farmernadrággal is. A hétköznapi pólóhoz kiengedhetjük a hajukat, de a franciák általában azt sem bánják, ha kicsit kócosan lépnek az utcára.

3. Fekete blézer

A sokoldalú darab egy kopottabb farmert vagy felsőt is képes elegánssá varázsolni, így nem véletlen, hogy egy jól szabott fekete blézer egy igazi francia nő ruhatárának legfontosabb, legnagyobb becsben tartott alapdarabja.

4. Pasis cuccok

Mi tenné még nőiesebbé megjelenésünket, mint egy boyfriend farmer, vagy egy ormótlan lapos talpú cipő? Ezeket általában szupernőies zakókkal, táskákkal és ékszerekkel szoktak kombinálni a francia nők.

5. Kigombolt ing

A francia nők szeretik a dekoltált ruhákat, így magától értetődik, hogy a blúzukat sem szívesen gombolják be nyakig. A klasszikus, általában fehér vagy fekete színű blúz a gardrób egyik legsokoldalúbb darabja, amit szoknyával és nadrággal bármikor felvehetünk, garantáltan nem lövünk vele mellé.

6. Jól szabott nadrág

A franciák általában kínosan ügyelnek a pedánsan szabott ruhadarabokra, aminek köszönhetően nemcsak a blézereik mutatnak tökéletesen, hanem a nadrágjaik is. Legyen az szűk vagy bő fazonú nadrág, az a szabásnak hála mindig rendezetten mutat a francia nőkön.

7. Bármi a Chaneltől

Nincs tökéletes ruhásszekrény Franciaország egyik legismertebb divatházának valamelyik klasszikusa nélkül, legyen az egy kis fekete ruha, egy steppelt kézitáska, vagy egy csinos kardigán. Ha igazán franciásan sikkes szeretne lenni, akkor arra sajnos spórolni kell.

8. Bokapántos cipő

A franciák szeretik mutogatni lábuk legvékonyabb részét, a bokát, amit kevés dolog emel ki jobban, mint egy pántos magassarkú. A pántos lábbeli a franciák szerint szinte mindenhez passzol a ceruzaszoknyától az egyrészes miniruhákon át a jól szabott pantallókig.

9. Klasszikus viharkabát

Egy költségesebb, strapabíróbb viharkabát akár egy életen át is kiszolgálhat minket, arról nem is beszélve, hogy nem is kötelező alá más ruhadarabot felvennünk. Legalábbis a franciák szerint van egy ilyen titokzatos, erotikus is bája is a trench coatnak, ami egyébként a legtöbb nőn előnyösen mutat.

10. Ceruzaszoknya

Egy jól szabott ceruzaszoknya bármilyen más ruhadarabot képes kifinomulttá varázsolni. Bár a legtöbben feketében hordják, az elmúlt pár szezonban menőnek számítottak a különféle grafikai mintákkal feldobott ceruzaszoknyák, amiket az aktuális divathullámnak köszönhetően nemcsak blúzzal, de túlméretezett pólókkal is menő viselni.

11. Szűk farmer

A franciák ismertek karcsú alakjukról, amin természetesen tökéletesen mutatnak az úgynevezett skinny farmerek. A szűk nadrágot nemcsak a hétköznapokban hordják szívesen, de megjelennek benne különféle rendezvényeken, bemutatókon és filmpremiereken is. A sok oldalú nadrágot lapos és magas sarkú cipővel is illik viselni Párizsban.

12. Bőrnadrág

A karcsú és elegáns megjelenést kölcsönző bőrnadrág kiváló alternatívaként szolgál azoknak, akik nem szeretik az egyrészes ruhákat vagy ceruzaszoknyákat. Egy bőrnadrágban egyszerre tűnhetünk vad lázadónak és könnyedén elegánsnak. A szűk farmerhez hasonlóan ezt az alapdarabot is hordhatjuk tűsarkúval és bakanccsal is.

13. Bőrkabát

Jó ideje divatban tartják a divatházak a bőrkabátot, amit vélhetően azért szeretnek annyira a franciák, mert bármilyen alkalomra fel lehet venni és szinte kivétel nélkül mindenkin jól áll. Az uniszex kabát idén nemcsak feketében, de fehérben, pirosban, illetve világoskék és rózsaszín színekben is kapható az üzletekben. Ha igazán biztosra akar menni, akkor marad az egyszerű, de annál sikkesebb feketénél.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra