A legújabb thaiföldi bőrfehérítésre nincsenek szavak

Az már nem új dolog, hogy Ázsiában a nők mániája az, hogy fehérítik a bőrüket. Mivel nagy a kereslet ezekre a termékekre, a kozmetikai ipar ontja magából a fehérítőket, amelyek közül egyik borzasztóbbnak tűnik, mint a másik. Itt a legújabb mánia, ami pont olyan undorító és egészségtelen, mint amilyennek hangzik és ahogy a videón kinéz. 

A vegyszeresen előidézett hólyag lényeleg az, hogy be kell dörzsölni a kezelni kívánt területet, egy hetet várni, majd lehúzni a bőrréteget, hogy alatta szép fehér bőrt találjon. Nagyjából úgy képzelje el, mint amikor nagyon csúnyán leég a napon és darabokban hámlik utána a bőre. Ráadásul még csak nem is hatásos. Sumali Pongjibrasan, a Thaiföldi Gyógyszerészeti hatóság szakértője egy interjúban elmondta, hogy az ilyen megoldások, mint ez a fehérítő bőrhámlasztó maximum csak átmeneti hatást érnek el. A tartósabb hatás csak nagyon veszélyes és tiltott szerekkel érhető el. 

Míg nálunk az önbarnítók és a szolárium a divat, addig Ázsiában a fehérítés. Csak míg nálunk ráken egy kis festéket a bőrére, hogy sötétebbnek tűnjön, addig Ázsiában már ott tart az őrület, hogy fehérítő injekciót is árulnak, sőt van hónaljfehérítő izzadásgátló és persze az intim területeket is fehérítik különböző szerekkel. Ha azt hinné, hogy ez csak néhány őrült hobbija, akkor nagyon téved. Az iparág olyan ütemben növekszik, hogy a becslések szerint 2020-ra 23 milliárd dolláros üzletről lehet beszélni, nem csoda, hogy az olyan nagy cégek is beszálltak a versenybe, mint a  Procter & Gamble vagy éppen az Unilever. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek